Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Ηχηρό μήνυμα από τη Γέφυρα για την Επανίδρυση του Εφετείου

Σε συμβολικό αποκλεισμό για ένα τέταρτο της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, προχώρησαν το μεσημέρι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων από δέκα δήμους της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, οι οποίοι διεκδικούν την ίδρυση Εφετείου.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε στον χώρο δίπλα από τα διόδια, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, που έχουν ξεκινήσει πριν από περίπου τρεις μήνες.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: "Διαδηλώνουμε σήμερα για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Παντού και πάντοτε τα Εφετεία ιδρύονται στις πρωτεύουσες των νομών."
Επίσης, πρόσθεσε ότι "το Μεσολόγγι αποτελεί κοιτίδα της ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού εδώ λειτούργησαν το πρώτο Εφετείο της χώρας, το "Δικαστήριο των Εκκλήτων", αλλά και από τα πρώτα Πρωτοδικεία".
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου επεσήμανε ακόμη στην ομιλία του, ότι "θεσμικοί, χωροταξικοί και ιστορικοί λόγοι επιβάλουν η έδρα του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, να είναι η Ιερή Πόλη Μεσολογγίου".
Τέλος, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων συνεχίζεται εδώ και τρεις μήνες η αποχή των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου από τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και στην απονομή της Δικαιοσύνης.
Το παρών τους στη διαμαρτυρία έδωσαν εκτός των άλλων, οι δήμαρχοι Αιτωλικού Νίκος Γαλάνης, Αντιρρίου Γιώργος Κολοβός και Πυλλήνης Γιάννης Μπουλές, ενώ παρέστησαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και από άλλους δήμους.