Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Πρωτοβουλία Σταμάτη για ενίσχυση της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου

Με αντικείμενο συζήτησης την ενίσχυση της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Θοδωρή Δραβίλλα, του βουλευτή Αιτωλ/νίας Δημήτρη Σταμάτη και της Αντιπροέδρου της Γ.Ε.Α. Μαριάννας Πιστιόλα.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού κατόπιν πρωτοβουλίας του Δ. Σταμάτη, παρουσιάσθηκαν αναλυτικά από την εκπρόσωπο της Εταιρείας κυρία Πιστιόλα το έργο , η δραστηριότητα και η προσφορά του φορέα τόσο στην πόλη του Αγρινίου όσο και στο νομό, μια προσφορά άλλωστε αποδεδειγμένα πολυεπίπεδη και καταξιωμένη στην συνείδηση των πολιτών, η οποία αφορά τόσο τον αθλητισμό όσο και τον πολιτισμό για περισσότερα από 50 χρόνια.
Όπως τόνισε ο κ. Σταμάτης απευθυνόμενος στον κ. Θ. Δραβίλλα η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, υπηρετώντας από ιδρύσεώς της τους σκοπούς και τους στόχους της, αποτελεί «σημείο αναφοράς» και στους δύο τομείς, πλαισιωμένη πάντα από ανθρώπους ικανούς οι οποίοι εργάζονται ακούραστα για περισσότερη και ποιοτική παρέμβαση στην τοπική κοινωνία.
Κατά συνέπεια, όπως σημείωσε, είναι αναγκαία και απαραίτητη η οικονομική στήριξή της από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου αυτό το έργο το οποίο προσφέρεται όχι μόνο να συνεχισθεί αλλά και να διευρυνθεί περαιτέρω.
Απαντώντας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδήλωσε κατ’ αρχήν την προθυμία του για άμεση επαφή και συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας θα εξετασθούν τρόποι έκτακτης οικονομικής στήριξης. Μάλιστα, όπως τονίσθηκε, σύντομα θα υπάρξει και νέα συνάντηση.