Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Με το "καλημέρα" διέγραψε δυο συμβούλους του για "απείθεια" ο Π. Κατσούλης

«Με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου και επικεφαλή κο Παναγιώτη Κατσούλη, τέθηκαν εκτός του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»,  οι κ.κ. Φούντας Γρηγόρης και Ζουλούμης Αθανάσιος, διότι με την στάση τους κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Νεοχωρίου αψήφησαν και προσέβαλλαν τις ομόφωνες αποφάσεις που είχε λάβει η ολομέλεια του συνδυασμού με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες» είναι η ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποιείται η απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη να θέσει εκτός δημοτικής του ομάδας, δυο συμβούλους της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου για την στάση που κράτησαν στις εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου.



Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Κατσούλης είχε δώσει γραμμή για την εκλογή στη θέση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου, του κ. παρά την απόφαση για στήριξη του Γιάννη Κατσούλα, - που ήταν πρώτος σε ψήφους στην συγκεκριμένη Δημοτική Κοινότητα -  πρόεδρος εξελέγη ο τρίτος του συνδυασμού του κ. Κατσούλη,  Γρηγόρης Φούντας, αφού έλαβε τόσο την δική του ψήφο, όσο αυτήν των κ.  Αθ. Ζουλούμη (Κατσούλης), Π. Καλπογιαννάκη (Μουρκούσης) και Χρ. Κότσαλου (Πρεβεζάνος).
Η «απείθεια» αυτή των δυο συμβούλων, τους έθεσε εκτός συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας» με σημερινή απόφαση του δημάρχου.

Τα προεδρεία των τοπικών κοινοτήτων
Όσον αφορά τις συνθέσεις των προεδρείων των τοπικών κοινοτήτων Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Νεοχωρίου και Κατοχής αυτά συγκροτήθηκαν ως εξής:
Συγκεκριμένα:
Στη Δημοτική Ενότητα Κατοχής πρόεδρος εκλέχτηκε ο Ρόμπολας Γιάννης και αντιπρόεδρος ο Βύσιος Πάνος
Στη Δημοτική Ενότητα Νεοχωρίου πρόεδρος εκλέχτηκε ο Φούντας Γρηγόρης και αντιπρόεδρος ο Ζουλούμης Αθανάσιος
Στη Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού πρόεδρος εκλέχτηκε ο Φούντας Γιάννης και αντιπρόεδρος ο Ακρίδας Πάνος.
Στη Δημοτική Ενότητα Μεσολογγίου πρόεδρος εκλέχτηκε ο Παπαδημητρόπουλος Σάκης και αντιπρόεδρος η Δημοπούλου - Χρά Παναγιώτα.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης παρευρέθηκε σε όλες τις συνεδριάσεις όπου και ανέφερε ότι στις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής είναι τα Δημοτικά Συμβούλια των τεσσάρων δημοτικών κοινοτήτων να λειτουργήσουν με όλες τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο νόμος. Παρότρυνε μάλιστα να λειτουργούν ανοιχτά  ως προς τις διαδικασίες τους με την συμμετοχή των πολιτών. Όσο αφορά την διαχείριση των πόρων που αναλογεί σε κάθε δημοτική ενότητα ανέφερε πως αυτή θα γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε κοινωνίας ,όπως η κάθε τοπική κοινωνία θα ορίζει μέσα από τα όργανα εκπροσώπησης της.