Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Καλλιεργούν "κλίμα" για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας


Προφανώς οι γείτονες μας Γιαννιώτες έχουν δυο οράματα για  τους Αιτωλοακαρνάνες:  Το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών  και το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο. Αποκαλυπτικά τα δημοσιεύματα στο τύπο των Ιωαννίνων…
Έτσι, εκτός από την εισήγηση του κ. Καχριμάνη να γίνει Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην περιοχή μας, δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα και οι συνεντεύξεις για το Πανεπιστήμιό του Αγρινίου, που όπως όλα δείχνουν,  εποφθαλμιούν. Μερικοί αξιοσημείωτοι τίτλοι είναι οι παρακάτω: «...το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο, κάτι απόλυτα φυσικό όταν θεωρείται δεδομένο πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα πρέπει να χρηματοδοτεί τη λειτουργία των τριών τμημάτων, για τα οποία δεν λαμβάνει αποφάσεις...» Εφημερίδα Ελευθερία 21/4.



Σημειωτέον ότι το Πανεπιστήμιό Δυτικής Ελλάδας έχει αυτόνομο προϋπολογισμό και δεν πληρώνουν τα Γιάννενα από την τσέπη τους, άρα η εφημερίδα, προφανώς δεν ξέρει τι γράφει, ή μήπως ξέρει;;;
«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί και πρέπει άμεσα να προσαρτήσει τα τμήματα του Αγρινίου, στα οποία το κόστος για το Κράτος είναι πολύ υψηλό...»Εφημερίδα Πρωινός Λόγος 19/5.
«Ο ακαδημαϊκός Καλλικράτης ξεκίνησε από το Αγρίνιο!...»  Εφημερίδα Πρωινός Λόγος 18/4.
«Το «πραξικόπημα»... της Δυτικής Ελλάδας! Καταργούν πριν τον ανακοινώσουν... τον «Καλλικράτη» στην ανώτατη εκπαίδευση...» site ioannina24.gr
Επίσης, υπάρχει ηχητική συνέντευξη στον flash994 του Πρύτανη κ. Αλμπάνη όπου προς το τέλος μιλάει για το Πανεπιστήμιό μας και κινείται στο ίδιο ακριβώς πνεύμα.
Παρόμοιο πρόβλημα φαίνεται ότι έχει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τα μέλη της Διοικούσας του οποίου εξέδωσαν ανακοίνωση στις Κοζάνη, 20-5-2011 Α.Π. 3159 μετά από συζήτηση που έγινε στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΑΡΙΘΜ. 970/17-3-2011 (Α/Α 2, Ανακοινώσεις Πρυτανείας, 4ο Θέμα) όπου ένα από τα θέματα ήταν "Ενημέρωση για αίτημα φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για μεταφορά των Τμημάτων τους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων"!
Φήμες αναφέρουν  ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα επιθυμούσε να συγχωνεύσει και το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων.
Σημειωτέον ότι τα τρία  Ιδρύματα , Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσσων, ξεκίνησαν με Διοικούσες από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη στελέχωσή τους και τη λειτουργία τους με σκοπό κάποια στιγμή να αυτονομηθούν.
Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι στην κοινωνία των Ιωαννίνων, δημιουργείται η αίσθηση της αναγκαιότητας, συγχώνευσης όλων αυτών τω νέων Πανεπιστημίων με αυτό των Ιωαννίνων, μέσα από διαρκή δημοσιεύματα, που μόνο μερικά παραθέτουμε.
Το ερώτημα είναι εάν αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί και πως το Πανεπιστήμιο θα μπορέσει να θωρακιστεί απ’ όσους εποφθαλμιούν…
Αναδημοσίευση από το Agriniopress.gr