Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Οι παρεμβάσεις Μακρυπίδη για το Μεσολόγγι


Ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών του Μεσολογγίου στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε  ο Ανδρέας Μακρυπίδης, τη Δευτέρα (30/4/2012), στο ξενοδοχείο «THEOXENIA». Η μαζική συμμετοχή δημοτών από όλα τα  διαμερίσματα του Δήμου, έδωσε την ευκαιρία στον Βουλευτή να ξεκινήσει την ομιλία του τονίζοντας ότι: 
«Η σημερινή σας παρουσία, εδώ στο Μεσολόγγι, δίνει ένα μήνυμα ΝΙΚΗΣ, προοπτικής και ελπίδας. Την 6η του Μάη το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βρεθεί στην πρώτη θέση στο Νομό αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη έχει ισχυρές ρίζες στον Ελληνικό λαό. Γιατί είναι η μόνη υπεύθυνη δύναμη, με συγκεκριμένο σχέδιο, για το σήμερα και το αύριο, της χώρας και του λαού μας.»
Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Μακρυπίδης τόνισε στην ομιλία του: «Τα παθήματα, μας έγιναν μαθήματα. Γνωρίζουμε τα λάθη μας. Τώρα κάνουμε μια Νέα Αρχή. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι γεγονός. Η συσπείρωση των στελεχών, μελών και φίλων αυξάνεται κάθε μέρα. Η επανάκαμψη πολιτών, κοινωνικών δυνάμεων και στρωμάτων, με του οποίους έχουμε ακατάλυτους δεσμούς, είναι πραγματικότητα. Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια της πολιτικής αστάθειας. Πρέπει να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Την επόμενη των εκλογών η χώρα έχει ανάγκη ισχυρή Κυβέρνηση και όχι ακυβερνησία.»
Στη συνέχεια ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε με τόσο με τη Δημοτική αρχή, όσο και με τους επαγγελματικούς, κοινωνικούς φορείς της περιοχής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες που έλαβε το προηγούμενο διάστημα για θέματα και προβλήματα της Ιεράς Πόλης. 




Οι παρεμβάσεις Μακρυπίδη για το Μεσολόγγι


Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για τη αναβάθμιση των υπηρεσιών της περιοχής (διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου, αναβάθμιση του Τελωνείου), τη διατήρηση του Στρατοπέδου, την αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι., τη βελτίωση του λιμένα και την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Ιόνιο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Διεθνή Ακαδημία Ελευθερίας, την επίλυση των προβλημάτων των Τ.Ο.Ε.Β. της περιοχής (Πεδιάδος Μεσολογγίου, Νεοχωρίου, Κατοχής, Λεσινίου), την ολοκλήρωση των αρδευτικών δικτύων. 
Τέλος, έκανε έναν απολογισμό των ενεργειών του, την τελευταία διετία, για θέματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Τόνισε ότι βρέθηκε δίπλα στους παραγωγούς της περιοχής (Οινιάδες), που πρωτοπορούν σε νέα και ανταγωνιστικά προϊόντα. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες που έλαβε για την επιστροφή ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου στο Πετρέλαιο, την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων του Μέτρου 144 για τους Καπνοπαραγωγούς, για τα Φωτοβολταϊκά, την εξισωτική αποζημίωση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας Βασίλης Αντωνόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αιτ/νίας Γιώργος Κραμποκούκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, Πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων, Πρόεδροι και μέλη σωματείων εργαζομένων, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και φορέων της περιοχής.