Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ο Κ. Καρπέτας επανεξελέγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας


Ο Κώστας Καρπέτας επανεξελέγη χθες Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, με 44 ψήφους υπέρ, 5 λευκά και 2 αποχές.

Νέος Αντιπρόεδρος του Σώματος εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, με 42 ψήφους υπέρ, 7 λευκά και 2 αποχές.

Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου επανεξελέγη ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, με 39 ψήφους υπέρ, 9 λευκά, 2 αποχές και ένα ψηφοδέλτιο άκυρο. 

Πριν την ψηφοφορία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ευχαρίστησε το σύνολο των παρατάξεων του Σώματος για την γόνιμη συνεισφορά τους στον πολιτικό διάλογο, για την εποικοδομητική τους κριτική και την εν γένει παρουσία τους που συνέτεινε στο υψηλό επίπεδο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι μια όαση θεσμικής λειτουργίας, με αυστηρή προσήλωση στην διάφανη οικονομική διαχείριση και τον σεβασμό προς τον πολίτη», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι το 2013 θα είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις στις οποίες η Περιφέρεια οφείλει ν’ απαντήσει, με γνώμονα τον αποτελεσματικό χειρισμό των προβλημάτων αλλά και την δημιουργία προϋποθέσεων για την αξιοποίηση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, θα είναι και μια χρονιά κατά την οποία ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας θα πρέπει να κάνει ακόμα γενναιότερα βήματα για την καταξίωση του.

Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ



Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέγονται:
Αυγέρης Σάββας, 44 ψήφοι
Μιχαλόπουλος Νίκος, 44 ψήφοι
Σταρακά Χριστίνα, 42 ψήφοι
Τσάνης Νίκος, 42 ψήφοι
Φωτόπουλος Τρύφωνας, 43 ψήφοι
Μητρόπουλος Ανδρέας, 41 ψήφοι
Καραπάνος Γιώργος, 38 ψήφοι
Σταυρόπουλος Χρήστος, 30 ψήφοι