Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Δωρεάν μαστογραφίες από το δήμο Μεσολογγίου... στην Αθήνα!

"Δωρεάν Μαστογραφίες απο τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το ΕΔΔΥΠΠΥ" είναι ο τίτλος δελτίου τύπου που λάβαμε από το δήμο Μεσολογγίου, τίτλος που παραπέμπει σε δράση προληπτικής ιατρικής που υλοποιήθηκε ή θα υλοποιθεί.
Διαβάζοντας, όμως, το κείμενο που έπεται του τίτλου έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι αυτές οι μαστογραφίες έγιναν στην Αθήνα! ενώ σε κανένα σημείο δεν διευκρινίζεται αν οι γυναίκες που υποβλήθηκαν στον προληπτικό έλεγχο είναι κάτοικοι της περιοχής και μετέβησαν στην  Αθήνα ή κάτοικοι Αθηνών.
Στην ίδια ανακοίνωση πάντως δίνονται και οδηγίες για το που και πότε γίνονται οι εξετάσεις που εκ των πραγμάτων εάν δεν υπάρχει λάθος στο δελτίο τύπου, αυτές γίνονται στην Αθήνα!

Για του λόγου το αληθές διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου:"Ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», παρείχε σε 21 ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες δωρεάν μαστογραφίες την Πέμπτη 28/11. 
Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στην οδό Τιρύνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξέταση γίνεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9πμ έως τις 2μμ, ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού."