Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Τι ζητούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από τη νέα διοίκηση

Τις προτεραιότητες που θα πρέπει να θέσει για το νοσοκομείο Μεσολογγίου η νέα διοίκηση θέτει με ανοιχτή επιστολή ο προϊστάμενος της ιατρικής υπηρεσίας του ιδρύματος, Νίκος Μαρκαντώνης.
Ως γνωστό από τα μέσα της εβδομάδας ανέλαβαν τη διοίκηση των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου οι κ.κ. Γ. Βλάχος και Γ. Κυριακόπουλος.
Στην επιστολή του ο κ. Μαρκαντώνης τονίζει:
«Από την μεριά μου σας καλωσορίζω και σας εκφράζω τις ευχές μου ώστε να ανταπεξέλθετε στο πολύ δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.
Κύριε Διοικητά η επιστολή μου αυτή έχει σκοπό να σας επισημάνει προβλήματα και καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί από τον απερχόμενο Διοικητή και που είχαν σαν στόχο την Υποβάθμιση και το κλείσιμο της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου.
Πιστεύοντας ότι δεν έχετε τον ίδιο στόχο με τον απερχόμενο Διοικητή νομίζω ότι θα πρέπει να λάβετε υποψιν σας  ορισμένες  αρχές και οι οποίες επιγραμματικά είναι:•             Όχι στην αυθαίρετη λήψη αποφάσεων έξω από κάθε θεσμοθετημένο όργανο των Νοσηλευτικών Μονάδων (Προϊστάμενοι Ιατρ. υπηρεσ., Προϊστάμενοι Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Επιστ. Συμβούλια Διευθυντές τμημάτων)
•             Σταμάτημα των πλιαστικολογικών μετακινήσεων προσωπικού προς την Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου. Δεν καλύπτουμε ένα κενό δημιουργώντας ένα άλλο στην θέση του (το τελευταίο τρίμηνο έχουν μετακινηθεί πάνω από 15 άτομα προς την ΝΜ Αγρινίου)
•             Η κάθε οργανική  θέση ανήκει στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα και στον λαό που αυτό εξυπηρετεί, και όχι  σε αυτόν που την κατέχει. Έχοντας τη ανωτέρω αρχή ζητώ την ακύρωση όλων των αποφάσεων για μετακίνηση Προσωπικού από την Ν.Μ Μεσολογγίου στην Ν.Μ Αγρινίου.
Κύριε Διοικητά ευελπιστώντας ότι θα λειτουργήσετε σαν Διοικητής του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας και όχι σαν Διοικητής της Ν.Μ Αγρινίου όπως έπραξε ο προκάτοχός σας σας καλωσορίζω πιστεύοντας σε μία καλή συνεργασία την οποία ανέκαθεν επιδιώκαμε».