Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο πρωτογενής τομέας μέλημα του Νίκου Μουρκούση

Με το Δ.Σ. και το Εποπτικό Συμβούλιο της «Ενωσης», Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, συναντήθηκε το Σάββατο 8/3/14 ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Μουρκούσης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών».

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια επαφών του Συνδυασμού με όλους τους παραγωγικούς Φορείς, ώστε να γίνει η συλλογή και η επεξεργασία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Σε μια κατ’εξοχήν αγροκτηνοτροφική περιοχή, όπως ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, ο υπ. Δήμαρχος Νικ. Μουρκούσης επέλεξε να ξεκινήσει τον κύκλο των επαφών και διαβουλεύσεων, με τον κύριο εκπρόσωπο των αγροτών της ευρύτερης περιοχής, που είναι «Η ΕΝΩΣΗ».

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την άρδευση, τα εγγενή προβλήματα των ΤΟΕΒ, τις κλοπές στα αντλιοστάσια, τους νέους αγρότες και τα συναφή ευρωπαϊκά προγράμματα επιδότησης, το αυξημένο κόστος παραγωγής, η τυποποίηση και η μεταποίηση των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, κ.π.ά.


Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παν. Ζωγράφο, ο υποψ. Δήμαρχος τόνισε πως η Ένωση αγροτών πρέπει να είναι ο θεσμικός σύμβουλος του Δήμου, σε θέματα αγροτικής πολιτικής, αφού από το επόμενο έτος, θα περάσει στο Δήμο και η αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Γεωργίας.

Στην συζήτηση παρενέβησαν όλα τα μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού και κοινή διαπίστωση ήταν πως η συνεργασία με τον Δήμο αποτελεί αναγκαιότητα, αφού μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένας συντονισμός.

Ο Νίκος Μουρκούσης τόνισε: «Πλέον τα προβλήματα είναι μεγάλα και σύνθετα, μόνο με συνεργασία μπορούν να δοθούν λύσεις, που πολλές φορές δεν απαιτούν μεγάλα κονδύλια, αλλά εξορθολογισμό και ιεράρχηση των αναγκών των αγροτών μας. Η αγαστή συνεργασία με τις συνεταιριστικές ενώσεις τους, αποτελεί για μας δέσμευση και προϋπόθεση για να αυξηθεί το αγροτικό εισόδημα στον τόπο μας, προς όφελος όλων των κατοίκων του διευρυμένου Δήμου μας.»



Από το Ευηνοχώρι το επίσημο ξεκίνημα των περιοδειών

Το Ευηνοχώρι και τον Άγιο Γεώργιο επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 8 και 9/3/14 ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Μουρκούσης. Επικεφαλής του συνόλου των υποψηφίων του Δημοτικού Συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών», συνομίλησε με δεκάδες συμπολίτες, επισκέφθηκε δημόσιους χώρους και επιχειρήσεις ενώ συναντήθηκε με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων.

Η επαφή με τους δημότες είναι ο ασφαλέστερος τρόπος καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ώστε να υπάρξει επεξεργασία και να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις. Δυστυχώς κι εδώ, η καθημερινότητα αποτελεί το μείζον πρόβλημα. Ο ελλιπής δημοτικός φωτισμός, η πλημμελής αποκομιδή απορριμμάτων, οι κατεστραμμένοι δρόμοι αλλά και η ποιότητα του πόσιμου νερού και η έλλειψη αποχέτευσης, είναι τα ζητήματα που ανέδειξαν οι περισσότεροι δημότες αυτών των παραγωγικών χωριών, που νοιώθουν βαθιά εγκατάλειψη από την παρούσα δημοτική αρχή.

Ο Συνδυασμός θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε όλα τα τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, θα αφουγκραστεί τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας και θα απαντήσει με ένα ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχέδιο επίλυσής τους.