Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Συνέδριο Οικολόγων Πράσινων : "Ήρθε η ώρα μας"

Το έκτακτο Συνέδριο των "Οικολόγων Πράςινων" της 15ης και 16ης Μαρτίου έχει περάσει στο παρελθόν.Όπως αναγράφεται και στον τίτλο,ήταν ένα σκόπιμα έκτακτο Συνέδριο.Στόχευε ξεκάθαρα στην μειωμένη συμμετοχή των μη προερχόμενων από τη Θεσσαλονίκη μελών.

Η πλειοψηφία των μελών του κόμματος έκανε από την μεριά του ελεύθερα την επιλογή για ακόμη μία φορά.Τα διακυβεύματα είναι διακριτά και ευανάγνωστα.Η βάση του κόμματος ανέθεσε ξανά στους μη παραιτηθέντες υποψηφίους, να φέρουν εις πέρας τις ριζικές πολιτικές αλλαγές μέσα στο κόμμα,αλλά και έξω από αυτό,μαζί με αυτήν αλλά και «μέσα από αυτήν».

Οι αλλοιώσεις,οι παρερμηνείες και οι ραδιουργίες που χρησιμοποιούνταν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται πολυποίκιλα και κουτοπόνηρα από συναγωνιστές που δεν μπορούν να αποδεχτούν την ετυμηγορία των μελών,αποδείχτηκαν ξανά στήρες,φθηνές ,αντι-οικολογικές !


Η Βάση των Οικολόγων Πράσινων γύρισε την πλάτη στις πραξικοπιματικές τάσεις κάποιων να διαγράψουν μια ολόκληρη Πολιτική Κίνηση,αυτή των Πατησίων.Οι δόλιοι σκοποί τους βρίσκονταν κρυμμένοι πίσω απ΄τους όρους ΄΄ανασυγκρότηση΄΄ και ΄΄επανεξέταση και επανεγγραφή των μελών από Ειδική Επιτροπή΄΄.

Όπως επίσης,και πίσω από την διάθεση κάποιων για πολιτικές συνεργασίες με αλλαγή του ονόματος των ΟΠ και σύμπλευση με φορείς στους οποίους εντοπίζονται πιθανότατα στενοί τους φίλοι ή τους είναι υπόχρεοι. Και λέω πιθανότατα γιατί τους φορείς και τα ονόματα των εκπροσώπων τους δεν τα μάθαμε ποτέ, έχοντας ρωτήσει πολλάκις κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Έχοντας,πλέον,ξεμείνει από ρηξικέλευθες προτάσεις,οι πολιτικάντιδες που τις πρότειναν απεχώρισαν από την διαβούλευση περίλυποι, αντιλαμβανόμενοι πως δεν υπήρχε λόγος πια να παραμείνουν στην παράταξη που όπως ισχυρίζονταν ΄΄έχουν ρίξει αίμα΄΄, καθώς δεν θα υπάρχει από δώ και στο εξής δυνατότητα πρόσβασης για αυτούς στα ταμεία του κόμματος,η μόνη τους επιδίωξη δηλαδή.Η νίκη των Οικολόγων Πράσινων είχε μόλις επιτευχθεί !

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο συνέδριο αυτό,αποτυπώνουν την τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί. Είναι η ανάγκη για περαιτέρω άνοιγμα στην κοινωνία,που θα βοηθήσει να αφουγκραστούν οι ανησυχίες της ,και γύρω από αυτές να χτιστεί το πολιτικό-οικολογικό πρόγραμμα. Να μπούν τα θέματα της οικολογίας μαζί με τα θέματα της κοινωνικής δικαιοσύνης,της ανθρωπιάς,της αλληλεγγύης.

Κατορθώνοντας να συνδεθούν άρρηκτα τα θέματα αυτά στόχος είναι η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας στην Ελλάδα, αλλά και η πάλη με νύχια και με δόντια για την επίτευξή τους στην Ευρώπη.

Συνοψίζοντας,όπως προείπα,το Συνέδριο έδωσε τη δυναμική,όντας ελαφρύτεροι από τα βαρύδια,να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάδειξη των αξιών της πολιτικής οικολογίας.

Αναλωθήκαμε να ασχολούμαστε με την εσωτερική κενολογία κάποιων που επιθυμούν ακόμα την καταστροφή των ΟΠ. Τους αφήσαμε πίσω,προχωρώντας στην πραγματική ανανέωση.

Η πρώτη νίκη πραγματοποιήθηκε ήδη,ο πόλεμος όμως δεν έχει τελειώσει. Ήρθε η ώρα ΄΄τρέξουμε΄΄,ο κόσμος μας περιμένει.

"Ένας αισιόδοξος υποστηρικτής"