Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Θάνος Μωραΐτης: «Στηρίζουμε τη διαπραγμάτευση γιατί στηρίζουμε τη χώρα, όχι τον Τσίπρα ή τον ΣΥΡΙΖΑ»

Για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους αλλά και τη συνάντηση Παπανδρέου – Τσίπρα μίλησε το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Θάνος Μωραΐτης στην εκπομπή ΤΩΡΑ της Άννας Μπουσδούκου στον ΣΚΑΙ.

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Μωραϊτης τόνισε μεταξύ άλλων:

• «Εμείς στηρίζουμε αυτή τη διαπραγμάτευση γιατί στηρίζουμε την χώρα, όχι τον Τσιπρα ή τον Σύριζα. Δεν είναι δυνατόν το πολιτικό σύστημα να βρίσκεται σε τέτοιο εμφυλιοπολεμικό κλίμα αυτές τις ώρες».

• "Η κυβέρνηση φοβάμαι ότι έχει απομονώσει τη χώρα με τη στάση της. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς συμμαχίες. Και εμείς θέλουμε μια διαφορετική πολιτική αλλά η κυβέρνηση πρέπει να προασπίσει το εθνικό συμφέρον και την συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη μέσα σε αυτό το συντηρητικό, εκβιαστικό περιβάλλον".

• «Δεν έχει η κυβέρνηση νομιμοποίηση για ρήξη. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση με επίγνωση των ορίων της και να επέλθει συμφωνία γιατί δεν πάει άλλο. Η πραγματική οικονομία καταρρέει καθημερινά».

• «Εγώ όπως και άλλοι συνάδελφοι μου βάλαμε πλάτη 5 χρόνια για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ήταν μαζί στην πλατεία συντάγματος με τους αγανακτισμένους και μουτζώναν την βουλή».

Ενώ για τη συνάντηση Παπανδρέου - Τσίπρα σχολίασε:

 

• «Ακούσαμε για μια ακόμη φορά θεωρίες συνομωσίας. Ήταν μια συνάντηση πολιτικών αρχηγών έτσι όπως πρέπει να γίνονται γιατί θυμίζω ότι περάσαμε μια περίοδο όπου ήταν η είδηση της χρονιάς να συζητούν μεταξύ τους οι αρχηγοί».