Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Από 23 έως 27 Μαΐου το 10ο Διεθνές Βυρωνικό Συνέδριο στο Μεσολόγγι

Το 10ο Διεθνές Βυρωνικό Συνέδριο διοργανώνεται στο Μεσολόγγι από το Σάββατο 23 έως και την Τετάρτη 27 Μαΐου, με τη συμμετοχή δεκάδων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών από πανεπιστήμια απ´ όλο τον κόσμο.

Θέμα του φετινού συνεδρίου ειναι: "Ο Λόρδος Βύρων και ο Κόσμος της Μεσογείου". Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιαστούν επιστημονικές μελέτες και έρευνες πάνω στο έργο του Λ. Βύρωνα.

Η Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου που εχει την ευθύνη της διοργάνωσης του συνεδρίου έχει προγραμματίσει τη διοργανώση παράλληλων υψηλού επιπέδου, εκδηλώσεων με σπουδαιότερη, αυτή της παρουσίασης της όπερας του μεγάλου μουσουργού Τζουζέππε Βέρντι (1813-1901), βασισμένη στο ιστορικό δράμα του Λόρδου Βύρωνα "The Two Foscari", το οποίο γράφτηκε το 1820.

Η όπερα θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου, στις 8 το βράδυ στο Τρικούπειο, με εκτενή αποσπάσματα σε μορφή αναλογίου με πιάνο.

Επίσης την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 10:30 το πρωί θα γίνει εκδήλωση στο μνημείο του Λ. Βύρωνα, στην ομώνυμη πλατεία στο Μεσολόγγι, για να παρουσιαστεί η αναδειξή του μετά τις πρόσφατες εργασίες αποκατάστασης του χώρου που περιβάλλει το μνημείο. Εργασίες που έγιναν μετά από πρωτοβουλία της Βυρωνικής Εταιρείας και οι οποίες ανέδειξαν το μνημείο.