Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αισιοδοξία Καραπάνου για την ολοκλήρωση του έργου της Μαρίνας Μεσολογγίου

Με την εκλογή και συγκρότηση σε Σώμα νέου Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκαν αργά χθες το μεσημέρι, οι εργασίας της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρείας «Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε.».

Πρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ο κ. Jo Mennen και μέλος Δ.Σ. ο δικηγόρος Μεσολογγίου, κ. Λεωνίδας Βλάχος.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης κατατέθηκε και συμφωνήθηκε το επιχειρηματικό και επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο γίνεται η επανεκκίνηση της 2ης φάσης της επένδυσης, συνολικού ύψους 2.130.000 ευρώ. Το χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης τίθεται εντός του 2017.

Το σχέδιο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τον κ. J. Mennen.

Σε δήλωσή του για τη χθεσινή διαδικασία ο Νίκος Καραπάνος επισημαίνει ότι «…Η δραστηριότητα και λειτουργία της ««Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε.», αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης όχι μόνο της εταιρείας αλλά συμπεριλαμβάνει γενικότερα την πόλη και το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Αισιοδοξούμε ότι η επένδυση υπό την σημερινή της μορφή θα αποδώσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη προς αυτή την κατεύθυνση».

Γεγονός, τέλος, είναι ότι από τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο Δήμος πλέον έχει ισχυρό λόγο στο ζήτημα "Μαρίνα" και έτσι, μάλλον θα υπάρξει και έλεγχος και κυρίως πίεση, για την πιστή τήρηση των "υποσχεθέντων" από τον Ολλανδό μεγαλομέτοχο, χωρίς τις υπεκφυγές του παρελθόντος.

Φυσικά ο δρόμος δεν είναι εύκολος αφού η νέα διοίκηση έχει να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει, τα "βάρη" της κακοδιοίκησης των προηγούμενων χρόνων.