Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

"Γκάφα" ή "σκοπιμότητα" ; Η καθυστερημένη ενημέρωση για τον μεθαυριανό απολογισμό του δήμου Μεσολογγίου

Μια "γκάφα" της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου δίνει τη δυνατότητα στον τ. Δήμαρχο, Παναγιώτη Κατσούλη να εξαπολύσει επίθεση στον δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο, αναφορικά με την επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλίου, μεθαύριο Κυριακή 4/10 με μοναδικό θέμα συζήτησης τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής στον πρώτο χρονο της θητείας της.

Την κριτική του κ. Κατσούλη ενισχύει το γεγονός της καθυστερημένης δημοσιοποιήσης της πρόσκλησης για την συνεδρίαση αφού αφενός δεν έχει αποσταλεί στα ΜΜΕ και αφετέρου στην ιστοσελίδα του δήμου αναρτήθηκε σήμερα Παρασκευή 2/10.

Η δήλωση του κ. Κατσούλη για το θέμα έχει ως εξης:

"Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ήτοι πριν από δώδεκα μέρες, λάβαμε πρόσκληση ειδικής συνεδρίασης με μοναδικό θέμα «Απολογισμός πεπραγμένωνΔημοτικής Αρχής για το χρονικό διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2014 έως 31 Αυγούστου 2015, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Δ.Κ.Κ. (Ν. 3463/06».

Γνωρίζαμε τι θα συνέβαινε και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Κατά παράβαση του ομοφώνως ψηφισμένου Κώδικα Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (30 Μαΐου 2011), άρθρο 13, στο οποίο αναφέρεται ρητώς πως «Με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου πέντε (5) μέρες πριν από τη συνεδρίαση βρίσκονται στη διάθεση των δημοτικών παρατάξεων το κείμενο του απολογισμού πεπραγμένων με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν», αλλά κυρίως κατά παράβαση κάθε αρχής πολιτικής δεοντολογίας, αναζητήσαμε ακόμη και σήμερα - δυο μέρες πριν τη συνεδρίαση - την παραμικρή ένδειξη εισήγησης από την πλευρά του δημάρχου και φυσικά επιβεβαιώσαμε πως δεν υφίσταται, όπως δεν υπάρχουν φυσικά και τα συνοδευτικά σε αυτήν οικονομικά στοιχεία από την οικονομική υπηρεσία του δήμου.

Είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκει ο κ. Καραπάνος. Το έργο έχει παιχθεί επανειλημμένως ένα χρόνο τώρα. Δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, κραυγές με ανακριβή στοιχεία για «το χάος που παρέλαβε», προσωπικές επιθέσεις σε κάθε μέλος του συμβουλίου που «τολμά» ν’ ασκήσει κριτική στα πεπραγμένα του, απαξίωση και εκφυλισμός εν τέλει του κορυφαίου πολιτικού οργάνου του δήμου. Το ίδιο θα πράξει και μεθαύριο και αυτός είναι ο λόγος που μας αποκρύπτει την εισήγηση του. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να κρύψει τη γύμνια του, τις οικονομικές του μεθοδεύσεις και να «πετάξει ξανά τη μπάλα στην εξέδρα». Γι’ αυτό και μήνες τώρα δεν μας παρέχονται στοιχεία που γραπτώς έχουμε αιτηθεί από την οικονομική υπηρεσία του δήμου, ενώ ο ίδιος φωνασκεί περί διαφάνειας.

Προκαλούμε τον κ. Καραπάνο να αναβάλει αυτή τη στημένη συνεδρίαση. Να δώσει εγκαίρως σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. την εισήγηση του, με επικυρωμένα στοιχεία από την Οικονομική Υπηρεσία και να την ορίσει στο Τρικούπειο παρουσία πολιτών και δημοσιογράφων που θα μπορούν να ερωτούν και να τοποθετούνται.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μην προχωρήσει σε μια συνεδρίαση που παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα του Κανονισμού Λειτουργίαςτου. Εκτός και αν οι αποφάσεις του Δ.Σ. εφαρμόζονται σύμφωνα με το συμφέρον της κάθε παράταξης; Και όταν μάλιστα τη συγκεκριμένη απόφαση την είχε ψηφίσει και ο ίδιος τότε ως δημοτικός σύμβουλος!

Καλούμε τους επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων του Δ.Σ. να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή την παράτυπη συνεδρίαση και το «σώου Καραπάνου».

Σε κάθε περίπτωση και αν βεβαίως πραγματοποιηθεί η «τοκ – σώου συνεδρίαση», θα απαντήσουμε αναλόγως…"