Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Συμβολικό "μπλόκο" στη ΔΕΗ Μεσολογγίου από τους αιρετούς του δήμου

Με την επίδοση ψηφίσματος στον τοπικό διευθυντή της ΔΕΗ, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι κινητοποιήσεις για το ζήτημα των οφειλών της ΔΕΥΑ Μ που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επικεφαλής των παρατάξεων Π. Παπαδόπουλος, Π. Κατσούλης, Θ. Μαργαρίτης και Δ. Μακρής, αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος Γ. Καραπαπάς, παρέδωσαν το ψήφισμα με το οποίο καλείται η διοίκηση της ΔΕΗ:

1)Στην αναστολή των προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΜ

2)Στο «πάγωμα» του παλαιού χρέους της ΔΕΥΑΜ χωρίς καμία επιβολή επιτοκίων και προσαυξήσεων.

3)Στην αναμονή λήψης αποφάσεων σε επίπεδο αρμοδίων Υπουργείων, Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης , σχετικά με την ευνοϊκή αντιμετώπιση του θέματος του Χρέους της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου προς τον πάροχο Ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Η σημερινή κινητοποίηση όπου συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου και πολίτες του Δήμου, ολοκληρώθηκε με συμβολική κατάληψη της εισόδου του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στο Μεσολόγγι, ενώ στο πλαίσιο των αντιδράσεων που έχουν αποφασισθεί ανήκει η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Επιχείρησης.