Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Στις αντικατοχικές εκδηλώσεις στη Μόρφου ο δήμαρχος Μεσολογγίου

Τον θερμό χαιρετισμό και την συμπαράσταση των δημοτών της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου προς τον δήμαρχο Χαράλαμπο Πίττα, το δημοτικό συμβούλιο και το λαό της κατεχόμενης Μόρφου, μετέφερε ο Νίκος Καραπάνος συμμετέχοντας στις αντικατοχικές εκδηλώσεις «Ημέρες Μνήμης Μόρφου» που κορυφώθηκαν την Κυριακή 11-10-2015, παρουσία του Παν.Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, καθώς επίσης πολιτειακών και πολιτικών εκπροσώπων από την Κύπρο, την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού.

Ο δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων της Μόρφου στο οδόφραγμα Αστρομερίτη, ενώ σε μήνυμά του αναφέρει ότι «Σέβομαι και τιμώ τον διαρκή αγώνα για δικαιοσύνη, υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερία, ιδανικά αδιαπραγμάτευτα που οδήγησαν και τους δικούς μας προγόνους στην μεγάλη Έξοδο.

 

Ένας αγώνας που δεν παραδόθηκε στην λήθη ή την απαξία του χρόνου και συνεχίζεται με την ίδια διεκδικητική ένταση για επιστροφή στις πατρογονικές εστίες. Εκεί όπου ο λαός της κατεχόμενης σήμερα Μόρφου έχει τις ρίζες του πολιτισμού και της ιστορίας του, διατηρώντας ακέραιο το δικαίωμα της αναγνώρισης των δικαιωμάτων του. Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στέκεται στο πλευρό του Δήμου Μόρφου ειλικρινής υποστηρικτής στο δίκαιο αγώνα. Όντας αδελφός, συμπαραστάτης και συν-διεκδικητής. Οι δεσμοί που μας ενώνουν άλλωστε είναι ισχυροί και ακλόνητοι».

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης, ο Νίκος Καραπάνος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη , τον οποίο προσκάλεσε στις Εορτές Εξόδου τον Απρίλιο του επομένου έτους.