Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

"Έφυγε" σε ηλικία 77 ετών ο Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός Παναγιώτης Δελημήτσος

Θλίψη προκαλεί η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και υπουργού, Παναγιώτη Δελημήτσου. Ο Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός απεβίωσε σήμερα το πρωί σε Νοσοκομείο της Αθήνας όπου εισήχθη εκτάκτως την Παρασκευή λόγω ανευρύσματος.

Πολιτικός με ήθος και ευπρέπεια ο Μακρύνειος στην καταγωγή Παναγιώτης Δελημήτσος πολιτεύοταν με τη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία από το 1974 έως και το 1996. Εκλέχτηκε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κατά την περίοδο 1989-1993, ενώ διετέλεσε αρχικά υφυπουργός Οικονομικών και στη συνέχεια υφυπουργός Μεταφορών στις κυβερνήσεις εκείνης της περιόδου.

Η παρουσία του και η προσφορά του στο δημόσιο βίο συνεχίστηκε έως πρόσφατα έχοντας κατά τη διακυβέρνηση Καραμανλή αναλάβει τη θέση του προέδρου του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας.

Ο πολιτικός κόσμος για την απώλεια του Παναγιώτη Δελημήτσου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Δελημήτσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Εκφράζω την θλίψη μου για την αιφνίδια απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Δελημήτσου. Υπηρέτησε με ήθος και ευπρέπεια την Παράταξη, το δημόσιο βίο και την Πατρίδα μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του»

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραγκούνης με δήλωσή του αναφέρεται στην απώλεια του Παναγιώτη Δελημήτσου: "Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του φίλου και συναδέλφου Παναγιώτη Δελημήτσου . Υπήρξε άξιο στέλεχος της παράταξης. Η παρουσία του και η προσφορά του στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και στο δημόσιο βίο γενικότερα υπήρξε πολύτιμη. Εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του."

O δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας δήλωσε: “Ο Παναγιώτης Δελημητσος ήταν συμπολίτης μου και ένας πολύ καλός Φιλος. Υπήρξε ένας Εξαίρετος Πατριώτης ο οποίος μέχρι πρόσφατα με επισκέπτονταν με ενδιαφέρον για τα θέματα του δήμου και του νομού. Η απώλεια του στερεί έναν σύμμαχο μου . Εκφράζω την βαθειά μου θλίψη για τον θάνατο του”.

Ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: "Μας γεμίζει με βαθιά λύπη ο απρόσμενος θάνατος του πρώην Υφυπουργού και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Δελημήτσου.

Για μας τους νεώτερους, θα αποτελεί παράδειγμα, το ήθος, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια και η σοβαρότητα που τον διέκρινε.

Εκφράζω ολόψυχα τα πιο θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και το χώμα που θα τον σκεπάσει ας είναι ελαφρύ.

Καλό ταξίδι…"

 

Με πληροφορίες από το agrinionews.gr