Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Πάρτε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας"

Γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Υποψήφιος πρόεδρος ΝΔ

Την ερχόμενη Κυριακή κάθε πολίτης μπορεί να ψηφίσει τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Κάλπες θα υπάρχουν παντού. Δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει το παραδοσιακό εκλογικό του κέντρο. Οπου κι αν βρεθεί, στην πιο κοντινή του κάλπη μπορεί να ψηφίσει. Αρκεί να πληρώσει 3 ευρώ.

Μόνον όποιος ψηφίσει την 22α Νοεμβρίου θα έχει δικαίωμα ψήφου και στην επαναληπτική εκλογή της 29ης ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους του πρώτου γύρου.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ήδη μέλος της Νέας Δημοκρατίας για να ψηφίσει. Και αυτή είναι η ιδιαιτερότητα αυτής της διαδικασίας. Μπορεί να συμμετέχει και να ψηφίσει κάθε πολίτης ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι σήμερα. Με αυτό τον τρόπο η Νέα Δημοκρατία ανοίγεται στην κοινωνία. Την 22α Νοεμβρίου η κοινωνία παίρνει τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια της!

Βέβαια, ψηφίζοντας κάποιος γίνεται και μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η ιδιότητα του μέλους κόμματος δεν είναι ελκυστική για τους περισσότερους ενεργούς πολίτες. Τα κόμματα δεν είναι ελκυστικά όταν δεν είναι συμμετοχικά. Δεν παράγουν πολιτική. Αποτελούν κατά βάση εκλογικούς μηχανισμούς. Η Νέα Δημοκρατία δεν διαφέρει από τον κανόνα αυτόν.

Είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να την αλλάξω. Θέλω να χτίσω, μαζί με τα νέα μέλη, τη Νέα Δημοκρατία από την αρχή.

Θέλω ένα κόμμα αρχών που θα επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο τις βασικές αξίες της παράταξης.

Θέλω μία Νέα Δημοκρατία που θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει σήμερα να είναι κάποιος πατριώτης.

Θέλω ένα κόμμα που θα παράγει εφαρμοσμένη πολιτική.

 

Που θα προτείνει πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.

Που δεν θα διστάζει να μιλήσει φοβούμενο ότι έτσι θα αποξενώσει κάποια συντεχνία.

Που θα ασχοληθεί περισσότερο με την ευημερία των πολλών και λιγότερο με την παραγωγή ατομικού πλούτου.

Θέλω ένα κόμμα που θα δώσει πραγματικές ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Που θα τους ενώσει στην κοινή προσπάθεια. Που θα συμπεριλαμβάνει και δεν θα αποκλείει.

Θέλω ένα κόμμα που θα συνομιλεί και θα εκφράζει τα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Που θα αγκαλιάσει τον επιχειρηματία, τον νέο αγρότη, αλλά και τον άξιο δημόσιο υπάλληλο.

Θέλω τη Νέα Δημοκρατία ξανά κεντρικό διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Θα τα καταφέρουμε. Θα ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη. Γιατί οι ιδέες μας και οι αξίες μας, η ελευθερία με την αλληλεγγύη, είναι αυτές που η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη.

Ομως χωρίς την ψήφο και τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών την ερχόμενη Κυριακή αυτό δεν θα γίνει. Υπάρχει μια ισχυρή δόση οξύμωρου σε αυτό. Πρέπει πρώτα να γίνει κανείς μέλος σε κάτι που δεν τον εκφράζει για να το αλλάξει ώστε να τον εκφράζει!

Αυτή ωστόσο είναι η μεγάλη ευκαιρία. Να πάρει η κοινωνία των ενεργών πολιτών τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια της. Μόνο αν η κοινωνία προσέλθει μαζικά στις κάλπες θα έχει η Νέα Δημοκρατία την ελπίδα μιας δημιουργικής ανανέωσης. Αν περιοριστεί η Νέα Δημοκρατία στα ήδη μέλη της θα συνεχίσει να συρρικνώνεται μέχρι τελικού αφανισμού. Το οξυγόνο της κοινωνίας είναι αυτό που θα της δώσει καινούργια πνοή, θα τη διευρύνει, θα την ανανεώσει δημιουργικά και θα την οδηγήσει ξανά στο τιμόνι της χώρας.

Γι’ αυτό, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζεστε, δεξιοί, φιλελεύθεροι, κεντρώοι ακόμη και κεντροαριστεροί, ελάτε να αλλάξουμε μαζί τη Νέα Δημοκρατία την Κυριακή 22 Νοεμβρίου!

Η πολιτική σκηνή της Ελλάδας σήμερα είναι κομμένη στα δύο. Από τη μια μεριά βρισκόμαστε όλοι εμείς. Από την άλλη μεριά βρίσκονται τα άκρα. Στον λαϊκισμό των άκρων εμείς αντιπαραθέτουμε την ειλικρίνεια και τον πραγματισμό. Στην εξίσωση προς τα κάτω εμείς αντιπαραθέτουμε την αξιοκρατία. Στην ισοπέδωση της ατομικής πρωτοβουλίας εμείς αντιπαραθέτουμε την υπευθυνότητα και τη σκληρή δουλειά.

Ηλθε η ώρα εμείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Σε ένα σύγχρονο, κεντροδεξιό αλλά αμφίπλευρα «ανοικτό» κόμμα, την ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία που θα χαράξει οριστικά τη βαθιά διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον λαϊκισμό και στην ειλικρίνεια. Θα ενώσει και θα ενσωματώσει τον χώρο της μεσαίας τάξης, τον χώρο της μετριοπάθειας, τον χώρο της λογικής, τον χώρο της κανονικότητας, τον χώρο της προόδου, τον χώρο μας.

Η 22α Νοεμβρίου είναι η δική μας μέρα.

 

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ