Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Μελετητική αστοχία της Ιόνιας Οδού "κόβει στη μέση" τη συνοικία "Νέα Υδραγωγεία" στο Μεσολόγγι! Παρέμβαση στο "και πέντε" ζητούν οι κάτοικοι...

Όπως μπορείτε να δείτε και από τη φωτό
όσοι δραστηριοποιούνται στο βόρειο τμήμα της περιοχής
 που διασχίζεται από τους δύο οδικούς άξονες
 για να τους διασχίσουν κάθετα θα πρέπει να κινηθούν
μόνο μέσω του ανισόπεδου κόμβου που κατασκευάζεται
 αφού ο Ιόνια Οδός είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος.

Μια μελετητική αστοχία της Ιόνιας Οδού «αποκαλύπτεται» τις τελευταίες ημέρες προκαλώντας την οργή και αγανάκτηση σε εκατοντάδες κατοίκους της συνοικίας «Νέα Υδραγωγεία» (σ.σ. περιοχή κόμβου Χαλαζιά) στο Μεσολόγγι.
Στην περιοχή ξεκίνησε η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου για την υφιστάμενη Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, καθώς στο σημείο αυτό τέμνονται οι δυο οδικές αρτηρίες, χωρίς να προβλέπεται έξοδος της Ιόνιας Οδού.
Σύμφωνα, με κατοίκους της περιοχής, ο ανισόπεδος κόμβος που κατασκευάζεται δεν πληροί τις προδιαγραφές για την κίνηση σε αυτόν βαρέων οχημάτων (νταλίκες κλπ.) και κυρίως θα είναι δύσκολη η μετακίνηση πεζών και ποδηλάτων…



Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, "η συνοικία κυριολεκτικά «κόβεται» στα δυο και ταυτόχρονα χάνεται η είσοδος της πόλης του Μεσολογγίου, που οδηγεί κατευθείαν στο λιμάνι μέσω της δυτικής περιμετρικής."
Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση των τοπικών αρχών, για να διορθωθεί «έστω και στο και πέντε» η μελετητική αυτή αστοχία που «εκ των πραγμάτων» θα οδηγήσει στον μαρασμό μια ολόκληρη περιοχή του Μεσολογγίου.
Επίσης ζητούν παρέμβαση για τοποθέτηση φωτισμού στον «κόμβο Χαλαζιά», ο οποίος εδώ και μήνες είναι στο σκοτάδι και όπως λένε δεν προβλέπεται φωτισμός ούτε στον νέο ανισόπεδο κόμβο!