Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου για τον εθισμό στο διαδύκτιο


Το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου επισκέφτηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, η κυρία Κατερίνα Καραϊβάζογλου, παιδοψυχίατρος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Διδάκτωρ της  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ Μεσολογγίου, προκειμένου να ενημερώσει γονείς και μαθητές για τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Η πρόσκληση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Μ’ ένα βιβλίο ποτέ δεν φοβάμαι...», που υλοποιείται τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά.
Διάσπαρτες είναι οι αναφορές που βρίσκουμε καθημερινά σε εφημερίδες, περιοδικά και ειδήσεις για τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Παιδιά και έφηβοι ξοδεύουν αρκετό χρόνο στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, παραμελώντας το διάβασμα, την οικογένεια και τους φίλους.






Η παιδοψυχίατρος αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Διαδικτύου,μίλησε με πολύ κατατοπιστικό τρόπο για την χρησιμότητά του αλλά και για τους κινδύνους που συνδέονται μ’ αυτό.
Παρουσίασε τις επιπτώσεις που έχει στη σωματική και ψυχική υγεία των νέων η υπερβολική ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα και τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές τονίζοντας ότι βασική ασπίδα για την προστασία από τους κινδύνους του Διαδικτύου είναι αφενός η ενημέρωση και αφετέρου η αναζήτηση βοήθειας είτε από την οικογένεια είτε από το σχολείο είτε από χρήσιμες ιστοσελίδες του διαδικτύου , όπως είναι :
Τέλος, ενημέρωσε για τις δομές που υπάρχουν στη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο εθισμός στο Διαδίκτυο.