Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια Αγγελοκάστρου της Ιόνιας Οδού ζητά ο δήμαρχος Μεσολογγίου έως την αποκατάσταση της π. Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων


Την ελεύθερη διέλευση από το Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Αγγελοκάστρου της Ιονίας Οδού για ειδικές ομάδες πληθυσμού που μετακινούνται από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου προς την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Μεταφορών Χ. Σπίρτζη και τον Δ. Σύμβουλο της Νέας Οδού Ε. Βράιλα, ο δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.
Η αναστολή καταβολής αντιτίμου διοδίων ζητείται έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία της εθνικής οδού, η οποία όπως είναι γνωστό έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές στο ύψος του Φαραγγιού της Κλεισούρας, αποκόπτοντας έτσι την εύρυθμη επικοινωνία των δύο περιοχών. Αφορά δε ασθενείς που μετακινούνται διαρκώς μεταξύ των δύο νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου, τοπικούς επαγγελματίες αλλά και υπηρεσιακά οχήματα.Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, είναι πλέον απαραίτητη η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των παραπάνω κατηγοριών, καθώς οι λοιπές επαρχιακές οδοί σύνδεσης των δυο πόλεων είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Ειδικά δε στο ύψος της τοπικής κοινότητας Δοκιμίου η διέλευση των οχημάτων γίνεται λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης με εξαιρετική δυσκολία και πολύωρες καθυστερήσεις. Επιπρόσθετα, το υφιστάμενο τοπικό δίκτυο, δεν έχει τον απαραίτητο σχεδιασμό εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού οχημάτων.
«Η μόνη ασφαλής και σύντομη πρόσβαση είναι η Ιόνια Οδός η οποία όμως στο ύψος του Αγγελοκάστρου έχει εγκαταστήσει Μετωπικό Σταθμό Διοδίων. Με δεδομένη την δυσμενή οικονομική συγκυρία, για την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής μας είναι οικονομικά αδύνατη η καθημερινή τους διέλευση από το σημείο, καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν το αντίτιμο μεθ’ επιστροφής σε καθημερινή βάση» επισημαίνει στην επιστολή του ο Νίκος Καραπάνος.