Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Κοινή η προσπάθεια για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο» - Μεσολόγγι και Ναύπακτο επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας


Τους δήμους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Ναυπακτίας επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των περιοδειών του σε δήμους της Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Ο κ. Φαρμάκης, κατά τις συναντήσεις του με τον Δήμαρχο της Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο και με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, Βασίλειο Γκίζα,  υπογράμμισε τη βούληση της Περιφέρειας να επιταχύνει τους ρυθμούς εκτέλεσης έργων και απορρόφησης πόρων, ζητώντας τη συμβολή και των δημοτικών Αρχών προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, υπήρξε μία πρώτη ιεράρχηση στόχων και δράσεων ενώ συμφωνήθηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα να ακολουθήσουν αναλυτικές συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα έργα και τα προβλήματα που υπάρχουν, προκειμένου να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατό.




Ακόμα, ενόψει και της χειμερινής περιόδου, ο κ. Φαρμάκης σημείωσε για μία ακόμα φορά ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη κινητοποιήσει το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεών της και θα συνεχίσει να στέκει στο πλευρό των Δήμων και των τοπικών κοινωνικών με κάθε διαθέσιμο μέσο και τρόπο.
Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο κ. Φαρμάκης είχε την ευκαιρία να σταματήσει και στον δρόμο, όπου εκτελούνται εργασίες καθαρισμού της παλαιάς εθνικής οδού, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων, ενώ στο Μεσολόγγι επισκέφτηκε το αρχοντικό «Χρυσογέλου», το οποίο ως γνωστό ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αναμένεται η αξιοποίησή του.
«Τα προβλήματα και τα ελλείμματα των δήμων της Αιτωλοακαρνανίας είναι μεγάλα και χρόνια. Και για να ξεπεραστούν, απαιτείται η μέγιστη δυνατή σύμπραξη και προσπάθεια όλων μας. Από την πρώτη στιγμή έχω υπογραμμίσει ότι ως περιφερειακή Αρχή θα σταθούμε στο πλευρό όλων των Δήμων και όλων των πολιτών. Γιατί για εμάς δεν υπάρχουν, ούτε Δήμοι, ούτε πολίτες, α’ και β’ κατηγορίας. Μαζί με τους Δήμους λοιπόν, θα αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα γίνεται τις ελλείψεις, θα τρέξουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε τις διαδικασίες και θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο, ενώ μαζί θα σχεδιάσουμε και ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης με αφορμή την επίσκεψή του.