Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ραγδαίες εξελίξεις στη "ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ"! "Ίσες αποστάσεις από τους μεγαλομετόχους" κρατά ο δήμαρχος Μεσολογγίου και τους καλεί σε "καθαρή" συνεργασία


Καταλύτης εξελίξεων - σχετικά με την υλοποίηση του έργου της Μαρίνας Μεσολογγίου σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από το υπουργείο Τουρισμού και τις συμβατικές υποχρεώσεις της αναδόχου εταιρείας «Μαρίνα Μεσολογγίου Α.Ε.» - αναμένεται να αποτελέσει η στάση του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, σχετικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ. της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με  πληροφορίες του MessolonghiNews, ο δήμαρχος Μεσολογγίου ανακοίνωσε στους δυο μεγαλομετόχους της «Μαρίνα Μεσολογγίου Α.Ε.» την απόφασή του, να «κρατήσει» ίσες αποστάσεις από τους δυο, καλώντας τους, έτσι να συνεργαστούν μεταξύ τους, ώστε να υλοποιηθεί το έργο.


Μάλιστα, , την περασμένη εβδομάδα φέρεται να έγινε άτυπη  τριμερής συνάντηση των μετόχων  (σ.σ. των δυο μεγαλομετόχων της εταιρείας Γ. Αγγελόπουλου και J. Mennen και του Κ. Λύρου) μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Μεσολογγίου, στην οποία και έγιναν γνωστές οι προθέσεις του τελευταίου, για το ανοιχτό αυτό ζήτημα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Έτσι η «σολομώντεια» στάση του Κώστα Λύρου δημιουργεί νέα δεδομένα στο ζήτημα «Μαρίνα Μεσολογγίου» καθώς εάν δεν υπάρξει συνεργασία των δυο μεγαλομετόχων τότε, είναι πιθανό αφενός να μην σχηματιστεί διοίκηση και αφετέρου να μην γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Κάτι που ενδεχομένως να ισοδυναμεί με έκπτωση της αναδόχου εταιρείας και επαναδημοπράτηση του έργου.
Να υπενθυμιστεί ότι οι δυο μεγαλομέτοχοι εδώ και μια εξαετία βρίσκονται σε μεταξύ των διένεξη που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην εξέλιξη του έργου.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Α.Ε.» συμμετέχουν με το ίδιο ποσοστό από 47,5% οι κ.κ. J. Mennen και Γ. Αγγελόπουλος και το υπόλοιπο 5% το έχει το Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου.