Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Σε Πάτρα και Αρχαία Ολυμπία ο Κάρολος Παπούλιας


Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, και συγκεκριμένα την Πάτρα και την Αρχαία Ολυμπία, επισκέφθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπύρο Σπυρίδωνα.

Η επίσκεψη του Προέδρου ξεκίνησε από την Πάτρα, όπου ο κ. Παπούλιας παρακολούθησε, μαζί με άλλους επισήμους, τη δοξολογία στον ιερό ναό του εορτάζοντος πολιούχου της πόλεως Αγίου Ανδρέα, καθώς και τη λιτανεία της εικόνας και της τιμίας κάρας του Αγίου, ενώ ακολούθως ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Ανδρέα Φούρα. Στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας μετέβη οδικώς στην Αρχαία Ολυμπία, όπου ενημερώθηκε από τον κ. Σπυρίδωνα για την πορεία των έργων προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος πέριξ του αρχαιολογικού χώρου, ενώ επισκέφθηκε και το Δημαρχείο της πόλεως όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Γιώργο Αηδόνη, και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Νομάρχη Ηλείας και βουλευτών του Νομού.

Μετά τη λήξη της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπύρος Σπυρίδων δήλωσε σχετικά: «Είχαμε την εξαιρετική τιμή σήμερα, αυτή τη γιορτινή μέρα για την πόλη της Πάτρας, να υποδεχθούμε τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας. Ο κ. Παπούλιας έχει επανειλημμένως τιμήσει τη Δυτική Ελλάδα με την παρουσία του τους τελευταίους μήνες, παριστάμενος από την πρώτη στιγμή στη Ζαχάρω με τις πυρκαγιές, αλλά και στο Μεσολόγγι για τις εορταστικές εκδηλώσεις της ηρωικής εξόδου, και στην Πάτρα και την Αρχαία Ολυμπία σήμερα. Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για το έργο που επιτελείται για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές, ειδικά στην Αρχαία Ολυμπία, εν όψει και της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τον Μάρτιο. Η παρουσία του κ. Παπούλια στη Δυτική Ελλάδα δείχνει ότι η Πολιτεία, όπως οφείλει, βρίσκεται δίπλα στον πολίτη σε δύσκολες και καλές στιγμές, πιστή υπηρέτις των συμφερόντων του», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.