Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου

Ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.
Κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος παρουσίασε τους σχεδιασμούς του Δήμου για την έξοδο του Μεσολογγίου στον 21ο αιώνα.
Ανέλυσε και περιέγραψε τις μεγάλες επιλογές για την “Θεσμική Αναβάθμιση” του Μεσολογγίου ως Πρωτεύουσας Πόλης της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, και για τον “οργανωτικό και λειτουργικό εκσυγχρονισμό” των Τοπικών Κοινωνιών του Δήμου ως σύγχρονών οργανισμών παραγωγής “αυτοδιοικητικής” πολιτικής.
Παράλληλα, παρουσίασε τις επιδιώξεις των δήμων Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιάδων για την ουσιαστική λειτουργία των Τοπικών Κοινωνιών στη διαχείριση της Λιμνοθάλασσας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη γνωστή ευαισθησία του για το περιβάλλον εξεδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για το σχεδιασμό εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των μέτρων προστασίας της λιμνοθάλασσας και της περιβάλλουσας χερσαίας ζώνης.
Ο κ Κάρολος Παπούλιας τιμώντας την Ιστορικότητα του Μεσολογγίου
και το Συμβολισμό των Αγώνων των προγόνων μας, παρακολούθησε με έντονο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις του Δημάρχου και εκδήλωσε την πρόθεσή του να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου να διαβεί στον 21ο αιώνα με μία νέα πορεία στη Χώρα και στην Ευρώπη.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο κ Γιώργο Μπαρμπαρίτσα και το Σύμβουλο του κ Ανέστη Παπαδάκη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ενδιαφέρον του για το Μεσολόγγι, επιδίδοντας του την πρόσκληση για τις επετειακές εκδηλώσεις Εξόδου του 2008, υπογραμμίζοντας ότι θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.