Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ιδρύεται στο Μεσολόγγι

Μια ακόμη σημαντική εκπαιδευτική δομή πρόκειται να λειτουργήσει στο Μεσολόγγι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα(έως τα τέλη του Μαρτίου).
Πρόκειται για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο αποτελεί μια εκπαιδευτική δομή που απευθύνεται σε ενήλικες(άνω των 18 ετών) που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές του Γυμνασίου, δηλαδή σε όσους τελείωσαν το Δημοτικό και δεν φοίτησαν καθόλου ή εγκατέλειψαν το Γυμνάσιο.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους Τίτλο Σπουδών ισότιμο με απολυτήριο Γυμνασίου, γνώση αγγλικής γλώσσας και τη χρήση υπολογιστών, σύνδεση με την αγορά εργασίας καθώς και ψυχολογική υποστήριξη σε μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες της ενήλικης ζωής.
Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή απογευματινές ώρες(16.30-20.30) και η φοίτηση διαρκεί δυο εννεάμηνα.
To εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, Αγγλικών, Μαθηματικών κλπ. Έτσι ο απόφοιτος αποκτά τη δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του σε Ενιαίο Λύκειο ή ΤΕΕ και κυρίως να ισχυροποιήσει τη θέση του στην αγορά εργασίας.

Για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που θα λειτουργήσει στο Μεσολόγγι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων εγγραφής στο Γραφείο της Αντιδημάρχου Μεσολογγίου κ. Ειρήνης Καρατσώρα – Νατσικώστα (Ι.Ι. Μάγερ, τηλ. 2631051767-2631055124).

Έτσι στο Μεσολόγγι ύστερα από το Εσπερινό Γυμνάσιο που απευθύνεται και σε ανήλικους μαθητές ιδρύεται και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου να βελτιώσουν και να ενισχύσουν τις μαθησιακές τους δυνατότητες.