Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ακυρώθηκαν οι δημαιρεσίες του δήμου Μεσολογγίου

Συνεδριάζει και πάλι την προσεχή Κυριακή 16/1 το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου για να εκλέξει την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας  Ζωής του δήμου, αφού όπως είχαμε επισημάνει κατά την εκλογή των επιτροπών αυτών στις 2/1 δεν είχε τηρηθεί από την πλευρά του προέδρου του ΔΣ, Γιάννη Σπανού η προβλεπόμενη διαδικασία.
Έτσι οι αποφάσεις εκλογής των δυο αυτών επιτροπών ακυρώθηκαν και κατά συνέπεια συγκαλείται και πάλι το σώμα για την εκλογή τους. Να σημειωθεί ότι με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών έδινε σαφείς οδηγίες για τον τρόπο εκλογής, οι οποίες όμως για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας δεν τηρήθηκαν με αποτέλεσμα να καταγράφεται πλέον καθυστέρηση στην εφαρμογή του Καλλικράτη στο δήμο Μεσολογγίου.


Κι αυτό διότι τα καθήκοντα αυτών των επιτροπών είναι ιδιαίτερα νευραλγικά για τη συνολική λειτουργία του δήμου. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι πρώτες τους συνεδριάσεις προσδιορίζονται για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, όταν και θα εγκριθεί το σύννομο της επαναληπτικής διαδικασίας.
Η συνεδρίαση τέλος θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου.