Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Κωνσταντίνος Σβολόπουλος επισκέφτηκε σήμερα το Μεσολόγγι και συναντήθηκε με το δήμαρχο Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη στο κεντρικό δημαρχείο. Ενώ ανάλογη συνάντηση είχε και στο Αγρίνιο με το δήμαρχο της πόλης, Παύλο Μοσχολιό.
Κατά την συνάντηση ο δήμαρχος Μεσολογγίου έθεσε στον κ. Σβολόπουλο μια σειρά προτάσεων που μπορούν να αποτελέσουν μια διαρκή βάση συνεργασίας του δήμου με το πνευματικό ίδρυμα.
Συγκεκριμένα ο κ. Κατσούλης πρότεινε τον σχεδιασμό ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που να αφορά την Έξοδο των Ελευθέρων Πολιορκημένων και το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη  δημιουργία της ψηφιακής αναπαράστασης του μεγάλου αυτού ιστορικού γεγονότος. Μια πρόταση που υιοθετήθηκε από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών.



Ο κ. Σβολόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης ξεναγήθηκε στην Πινακοθήκη του δήμου, ενώ παρόντες στην συνάντηση ήταν η σύζυγος του ακαδημαϊκού, η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη, ο πρόεδρος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας, Ευθύμιος Παπαναστασίου, ο αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Υφαντής και ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Αριστείδης Καβάγιας.

Στο Αγρίνιο ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Στράτου και το απόγευμα ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.
 Ο κ. Σβολόπουλος μετά την συνάντηση με το δήμαρχο Αγρινίου σε δηλώσεις του σημείωσε: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Δήμαρχο Αγρινίου ο οποίος με ενημέρωσε για τα κύρια ζητήματα του Δήμου. Έρχομαι για πρώτη φορά στο Αγρίνιο και έμεινα πολύ ικανοποιημένος τόσο από τη φιλοξενία όσο και από την εξέλιξη της πόλης.
Επισκέφθηκα την Αρχαία Στράτο και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο Αρχαιολογικός χώρος και ειδικότερα το θέατρο. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το θέατρο κατάλληλα αναστηλωμένο μπορεί να αποτελέσει την εστία της πνευματικής ζωής της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουμε και εμείς γιατί αυτός ο χώρος αξίζει να αξιοποιηθεί».