Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ



Στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης (Δημοτική Πινακοθήκη) του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, ένα χώρο ιστορικής μνήμης και διαπαιδαγώγησης καλλιτεχνικής, συνεχίζεται με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΙΝΕΛΑ» για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων. Το πρόγραμμα συντελεί στη γνωριμία και στην επικοινωνία του χθες με το σήμερα, ενώ τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ιστορική κληρονομιά του παρελθόντος και διδάσκονται την τοπική μας ιστορία.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους.


Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Κήπο των Ηρώων, το Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη και το Πατρογονικό σπίτι του Κωστή Παλαμά. Στους μαθητές μοιράστηκε το βιβλιοτετράδιο με την ιστορία της πόλης και των εκθεμάτων του Μουσείου, η εφημεριδούλα του Μουσείου με πλούσια λαογραφική και ιστορική ύλη και άφθονο ιστορικό υλικό στους δασκάλους και τις δασκάλες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, ενώ το επιμελείται και το παρουσιάζει η εκπαιδευτικός κ. Φωτεινή Τσιτσώνη-Καβάγια.



Α. Κ.