Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Μετά από 20 ημέρες απραξίας "ξύπνησαν" και διαμαρτυρήθηκαν για τη Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου...

Μια ακόμη «αγωνιστική» παράσταση διαμαρτυρίας, κατά της δεδομένης πλέον υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου της πόλης του Μεσολογγίου, ως πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, έξω από το κτήριο της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου.
Αφορμή για την «παράσταση» η εδώ και 20 ημέρες!!!  απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για μεταφορά των τμημάτων ελέγχου και δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου στο Αγρίνιο. Έτσι μετά από 20 ημέρες, οι παράγοντες της πόλης «ξύπνησαν» πρωί – πρωί και «ποζάρισαν» για τις ανάγκες της «παράστασης»…
Για την σημερινή «παράσταση» σε ανακοίνωσή του ο δήμος Μεσολογγίου σημειώνει:«Σε αντίθεση με άλλες επτά παρόμοιες περιπτώσεις της χώρας και ενώ πρόβλεψη του υπουργείου μιλά για την εγκατάσταση της υπηρεσίας στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων, το υπουργείο παραβαίνει την αρχική του απόφαση στην περίπτωση της Αιτωλ/νίας και μόνο αυτής. Με μια «Ορθή επανάληψη» το υπουργείο Οικονομικών αγνοεί τους λογούς που οδήγησαν στην λήψη της αρχικης απόφασης, καθώς προβαίνει σε αδικαιολόγητες δαπάνες αγνοώντας το γεγονός ότι η ΔΟΥ Μεσολογγίου είναι ιδιόκτητη και μπορεί να στεγάσει οποιαδήποτε επιπρόσθετη δραστηριότητα.
Αντίθετα για την ΔΟΥ Αγρινίου καταβάλλονται κάθε μήνα ενοίκια πολλών χιλιάδων ευρώ και δεν έχει βρεθεί ακόμα χώρος ικανός για τον επιπρόσθετο όγκο εργασιών.

Στην κατάληψη παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.»