Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΝΔ: "Με σύμμαχο την εμπιστοσύνη των πολιτών"

Στα συμπεράσματα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα αναφέρεται σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


"Με το κλείσιμο των  εργασιών του  9ου συνέδριου της Νέας Δημοκρατίας έγινε εμφανές ότι μια νέα πολιτική αντίληψη  αρχίζει να αναπτύσσεται στο εσωτερικό της παράταξης. Οι τοποθετήσεις του προέδρου, των υπουργών και όλων των στελεχών συναινούσαν για την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας με διάθεση μεγάλης ανανέωσης που θα ξεκινά από τις  εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος και θα επεκτείνεται στην κυβερνητική πολιτική.



Γυρίζοντας πίσω το χρόνο στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα άλλαζε τον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας δημιουργώντας ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα.  Από τότε, η χώρα αντιμετώπισε πολλές δύσκολες στιγμές.  Παρ’ όλα αυτά,  ένα  χρόνο μετά τις εκλογές οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις. Οι ιδεολογικές, οργανωτικές και δομικές αλλαγές κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του συνεδρίου έγιναν αντικείμενο συζήτησης και  επεξεργασίας,  για να αποτελέσουν προτάσεις προς την Πολιτική Επιτροπή.  Η ψήφισή τους θα σηματοδοτήσει την νέα πολιτική αντίληψη, ανταποκρινόμενη στα νέα δεδομένα της εποχής.
Οι αλλαγές αυτές όμως για να πείσουν, οφείλουν να έχουν δυναμική που να ξεκινά από τους πολίτες. Η αποδοχή τους είναι αναγκαία συνθήκη για τις οργανωτικές αλλαγές που θα αποτελέσουν προπομπό και για εκείνες που θα ακολουθήσουν σε κυβερνητικό επίπεδο όπως:
Οι αλλαγές που θα προκύψουν από την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ένα καθολικό αίτημα των πολιτών που αφορά την αντικειμενικότητα και την ισοτιμία του τρόπου που απονέμεται η δικαιοσύνη σε σχέση με τους πολιτικούς. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και είναι αίτημα που μπορεί να χαρακτηρίσει την εποχή μας και τη βούληση της κυβέρνησης για βαθιές τομές.
Επίσης, η δημιουργία ενός δικαιότερου και λειτουργικού φορολογικού συστήματος αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για ισονομία απέναντι σε όλους τους πολίτες.
Αυτές δεν είναι οι μόνες αλλαγές αλλά αποτελούν δείγματα γραφής που θα  κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Αρκεί να διορθωθούν τα «κακώς κείμενα» ενός άδικου κράτους και να αντιμετωπιστούν  παθογένειες δεκαετιών.  Οι πολίτες μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί μας αρκεί να μην τους απογοητεύσουμε."