Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Με Βορίδη ο Ν. Καραπάνος για το νοσοκομείο Μεσολογγίου

Με τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη συναντήθηκε χθες (Παρασκευή 1/8) στην Αθήνα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος. Σκοπός της συνάντησης, που έγινε κατόπιν αιτήματος του κ. Καραπάνου, ήταν η δρομολόγηση λύσεων, στα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Ο κ. Καραπάνος ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που υπάρχουν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και κυρίως του ζήτησε να υπάρξει ξεκάθαρη θέση από το υπουργείο ώστε το νοσοκομείο να μην υποβιβαστεί σε κέντρο υγείας αστικού τύπου.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε ότι το νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν πρόκειται να κλείσει και ενημέρωσε τον κ. Καραπάνο για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την κάλυψη κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού.

Ταυτόχρονα με εντολή του κ. Βορίδη την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Μεσολογγίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος.


 

Όσον αφορά τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ήδη έχουν υπογραφεί οι προσλήψεις πέντε γιατρών που θα αναλάβουν καθήκοντα το επόμενο δεκαπενθήμερο, θα προκηρυχτούν άμεσα δυο θέσεις επικουρικών γιατρών και θα γίνει απόσπαση για 40 ημέρες ενός καρδιολόγου.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο νεοεκλεγείς δήμαρχος υπογράμμισε: «Η συντονισμένη και στοχευμένη δράση φαίνεται ότι φέρνει άμεσα λύσεις. Ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων και κυρίως την αναγκαιότητα της άμεσης επίλυσής τους.

Έτσι προχώρησε σε άμεσες ενέργειες για την πρόσληψη γιατρών και έδωσε εντολή στον αρμόδιο για τη λειτουργία των νοσοκομείων αναπληρωτή υπουργό κ. Γρηγοράκο να επισκεφτεί το Μεσολόγγι για επιτόπια εξέταση της κατάστασης.

Εκτιμώ ότι σήμερα έγινε ένα ουσιαστικό βήμα για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου Μεσολογγίου.»