Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Καταγγελία για τον διευθύνοντα σύμβουλο της "Μαρίνα Μεσολογγίου Α.Ε." J. Mennen

Σε καταγγελία σε βάρος του διευθύνοντα συμβούλου της "Μαρίνα Μεσολογγίου" J. Mennen προβαίνει με επιστολή του στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας, εκ μέρους της εταιρείας Bluewater Marine Store που δραστηριοποιείται στο Μεσολόγγι, ο κ. Γ. Ντέκας.
Στην επιστολή του ο κ. Ντέκας σημειώνει:
"Η εταιρία μας είναι ναυτιλιακή εταιρία, που εμπορεύεται ναυτιλιακά είδη με σκοπό το κέρδος, εδρεύουσα στο Μεσολόγγι, επί της οδού Χρ. Ευαγγελάτου 12.
Στα πλαίσια της άνω δραστηριότητάς μας, τουρίστες-ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται στην Μαρίνα Μεσολογγίου, προσέρχονται στο κατάστημά μας και αγοράζουν, παραγγέλλουν κλπ είδη της εμπορίας μας, τα οποία τους παραδίδουμε, -πάντα με τη συνοδεία των νομίμων παραστατικών- στα σκάφη τους, εντός του χώρου της μαρίνας και ενίοτε προβαίνουμε και στις απαραίτητες εργασίες τοποθετήσεως των ανταλλακτικών ή τυχόν επισκευών.
Και ενώ η επιλογή τεχνίτη ή προμηθευτή ναυτιλιακών ειδών, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των ιδιοκτητών σκαφών, αίφνης μόλις προχθές στις 7-8-2014, λάβαμε τηλεφώνημα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μαρίνας ΑΕ, κο Mennen, να προσέλθουμε στα γραφεία της Μαρίνας να «συζητήσουμε κάτι».
Πράγματι ο ένας εκ των εκπροσώπων μας, κος Γιώργος Ντέκας μετέβη στα γραφεία της μαρίνας, όπου ο κος Mennen, προφορικά –πλην όμως ρητώς- μας απαγόρευσε να εισερχόμαστε στο χώρο της μαρίνας (παρά μόνο για καφέ!!!!) απαγορεύοντάς μας παραλλήλως, χωρίς κανένα λογικό ή νομικό έρεισμα, την παράδοση των ήδη παραγγελθέντων ειδών στους πελάτες μας ή την ό,ποια τοποθέτησή τους στα σκάφη, διότι πολύ απλά εντός του χώρου της μαρίνας λειτουργεί κατάστημα πωλήσεως ναυτιλιακών ειδών.
Επειδή η ύπαρξη και η λειτουργία καταστήματος πωλήσεως ναυτιλιακών ειδών εντός του χώρου της μαρίνας δεν μπορεί να είναι μονοπωλιακή και επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες σκαφών επιλέγουν να στρέφονται σε καταστήματα πωλήσεως ναυτιλιακών ειδών, εκτός του ευρισκόμενου εντός του χώρου της μαρίνας σχετικού καταστήματος….
Επειδή η εταιρία μας είναι μια νόμιμη επιχείρηση, που λειτουργεί πάντοτε με νόμιμα παραστατικά ενώ έχουμε κάθε δικαίωμα επισκευών επί των σκαφών, καθώς κατέχουμε όλα τα απαραίτητα σχετικά διπλώματα και έγγραφα που είναι στη διάθεσή σας, ενώ θα είχε πάντως ενδιαφέρον να ελεγχθούν και τα απαραίτητα διπλώματα και έγγραφα των τεχνικών του καταστήματος της μαρίνας…
Επειδή η τακτική αυτή του κου Mennen, ήτοι να απαγορεύει «ουσιαστικά» στους ιδιοκτήτες των ελλιμενιζόντων σκαφών, την απόλυτη επιλογή προμηθευτή ή τεχνίτη, δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα ή βάση, αντιθέτως περιορίζει και δεσμεύει υπέρμετρα τους ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι εφόσον δεν μείνουν ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες ή την εξυπηρέτηση είτε της μαρίνας είτε των εμπόρων της πόλεως μας, ιδίως ως προς τη συντήρηση και φροντίδα των σκαφών τους, δυσφημίζουν την πόλη και μειώνουν την προσδοκιμότητα ελεύσεως τουριστών, ιδίως καθώς μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει άμεση και γρήγορη ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των ιδιοκτητών σκαφών.
Επειδή πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό από όλους ότι όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη μας, η οποία ούτως ή άλλως έχει αποδυναμωθεί οικονομικά τραγικά τελευταίως (θέματα ΤΕΙ, δημόσιες υπηρεσίες κλπ) .
Κατόπιν των ανωτέρω, σας γνωστοποιούμε - αναφέρουμε την ανωτέρω συμπεριφορά του διευθύνοντα συμβούλου κο Mennen και παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες,ενώ σας δηλώνουμε οτι θα προβαίνουμε σε κάθε ενέργεια που συνάδει με το νόμο και την εμπορική μας δραστηριότητα."