Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Το "δρόμο" της παίρνει η αντιπλημμυρική θωράκιση του Μεσολογγίου

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την αποκατάσταση και αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Ιερής Π όλης Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, μεταξύ του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γ. Δέδε.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια των συσκέψεων και επαφών του Νίκου Καραπάνου τόσο με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσο και με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό την ειδίκευση των μέτρων και των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου. 

Αναλυτικότερα, στην τεχνική συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών αναπτύχθηκαν επιμέρους θέματα ενώ έγινε λεπτομερής εξειδίκευση σε προβλήματα που αφορούν ρέματα απορροής ομβρίων , αποκαταστάσεις τεχνικών έργων καθώς και ζητήματα που προέκυψαν σε υποδομές και εξοπλισμό (αντλιοστάσια, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και γεωτρήσεις). 



Παράλληλα δε, κατατέθηκαν τα αντίστοιχα υπομνήματα εκ μέρους του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ενώ εντός των επομένων ημερών αναμένονται οι αντίστοιχες ανακοινώσεις από την πλευρά των Υπουργείων σχετικά με την χρηματοδότηση των αντίστοιχων μελετών.

Σε δήλωσή του σχετικά με την εξέλιξη των συναντήσεων που στόχο έχουν την αντιπλημμυρική προστασία, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος σημειώνει: «Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αντιμετώπισε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές των τελευταίων ετών. Είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών του, προκειμένου να διασφαλισθεί στο ακέραιο η ομαλή λειτουργία του σε περίπτωση νέων έντονων καιρικών φαινομένων. Είναι αυτονόητη υποχρέωση της παρούσας δημοτικής αρχής να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση έως ότου το επιτύχει».