Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Το νέο ντοκυμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου This Is NOT a Coup θα προβληθεί στο Μεσολόγγι

Με πρωτοβουλία της συλλογικότητας "ΠΟΛΙΤΕΣ σε κίνηση ενάντια στους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ" θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκυμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου, "This is not a coup", το προσεχές Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 7 βραδυ, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Στο περιθώριο της προβολής το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει και να ανταλλάξει απόψεις με τον ίδιο, τον σκηνοθέτη σχετικά με σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν από την έρευνα του.

Συγκεκριμένα τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα:

"Είναι η Ε.Ε συμβατή με τη δημοκρατία;

Τι πραγματικά σημαίνει η «ανεξαρτησία» των κεντρικών τραπεζών;

Είχαν δίκιο οι Βρετανοί να ψηφίσουν Brexit;

Τι έμαθε η Ευρώπη από την ελληνική υποχώρηση;

Μπορούμε να αλλάξουμε την ΕΕ από μέσα;"

Το This is not a coup κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας ενώ συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές σε διεθνή και ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα.

Γνωστοί πανεπιστημιακοί δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των οικονομικών πραξικοπημάτων περιγράφουν τις διασυνδέσεις της ΕΕ με μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες.

Για άλλη μια φορά μοναδικός χορηγός του ντοκιμαντέρ υπήρξαν οι ίδιοι οι θεατές, που συμμετείχαν σε ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα crowd-funding στην Ευρώπη.

Το σενάριο είναι του Αρη Χατζηστεφάνου και η σκηνοθετική επιμέλεια και το μοντάζ του Άρη Τριανταφύλλου. Ο Θάνος Τσάντας επιμελήθηκε το post production και ο Λεωνίδας Βατικιώτης την επιστημονική επιμέλεια. Η μουσική είναι του Ερμή Γεωργιάδη.

Εξετάζοντας τον ενεργό ρόλο που έπαιξε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη διακυβέρνηση των χωρών που χτύπησε η ευρωπαϊκή κρίση χρέους τα τελευταία χρόνια, ο Έλληνας ερευνητής/δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου θέτει ερωτήματα που κυρίως έχουν να κάνουν με τη δημοκρατία της νέας εποχής.