Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Εννέα θαρραλέοι κολυμβητές στα παγωμένα νερά του λιμανιού Μεσολογγίου για το έθιμο της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού (VIDEO)



Εννέα θαρραλέοι κολυμβητές «βούτηξαν» στα παγωμένα νερά στο λιμάνι του Μεσολογγίου τηρώντας το έθιμο, κατά τον καθαγιασμό των υδάτων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
Χιλιάδες κόσμου αψηφώντας το τσουχτερό κρύο κατέκλυσαν τις προβλήτες του λιμανιού για να δουν την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ενώ ο νεαρός Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν αυτός που τον «έπιασε».
Στον νεαρό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας προσέφερε ως αναμνηστικό, έναν χρυσό επιστήθιο Σταυρό.








 Νωρίτερα στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα τελέστηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και πριν το τέλος της, τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανίων και ακολούθως  και αφού οι ιερείς αγίασαν όλους του πιστούς που προσήλθαν να λάβουν τη χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Μεσολογγίου, από τον Μητροπολιτικό Ναό προς το λιμάνι της πόλης , όπου και πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.