Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Τη λειτουργία στο Μεσολόγγι "Καλλιτεχνικού Γυμνασίου" σηματοδοτεί η αυριανή έναρξη της σχολικής χρονιάς


Το αυριανό πρώτο «κουδούνι» στο Μεσολόγγι για τη νέα σχολική χρονιά θα έχει ένα ιδιαίτερο θετικό χαρακτηριστικό αυτό της λειτουργίας στην πόλη μιας, ακόμη σχολικής δομής, που φιλοδοξεί να αναπτύξει τις δεξιότητες στον χορό, το θέατρο και τα εικαστικά. Πρόκειται για το «Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου» που συστάθηκε φέτος και είναι το μοναδικό που λειτουργεί, σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το σχολείο σε πρώτη φάση θα συστεγαστεί με το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου και γι’ αυτό άλλωστε ο Αγιασμός θα είναι κοινός όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο διευθυντής του σχολείου Λίνος Υφαντής: «Αύριο Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριου, θα τελεστεί ο πρώτος κοινός αγιασμός του νεοσύστατου σχολείου μας μαζί με το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου.
Την ακολουθία του Αγιασμού, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:45 π.μ.


Παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος. Την Περιφερειακή Αρχή θα εκπροσωπήσουν για το σχολείο μας και το 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου αντίστοιχα ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης και η χορική Αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Σαλμά. Στον Αγιασμό έχει προσκληθεί και θα παραστεί ο πρώην Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου