Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Άλυτος γρίφος το "γηπεδικό" για τη διοίκηση του "Χαρ. Τρικούπη" ενώ είναι "με το ένα πόδι στην Α1..."



Η εντυπωσιακή από κάθε άποψη αγωνιστική παρουσία της ομάδας μπάσκετ του «Χαρίλαου Τρικούπη» στο πρωτάθλημα της Α2 όπως είναι αναμενόμενο αφενός σκορπίζει ενθουσιασμό στο φίλαθλο κοινό της περιοχής και αφετέρου σχεδόν καθημερινά πλέον αποτελεί θέμα του αθηναϊκού αθλητικού τύπου.
Μάλιστα το «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» το περασμένο Σάββατο δημοσίευσε εκτενές αφιέρωμα στην ομάδα με τίτλο: «Το καμάρι του Μεσολογγίου!» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Και ενώ το «τρένο» Χαρίλαος Τρικούπης διαγράφει με εντυπωσιακή και με ταχύτητα πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 σημειώντας σε 18 αγώνες 17 νίκες και μόλις 1 ήττα από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, που ν θεωρείται ικανή για να κερδίσει απευθείας την άνοδο της Α1 η διοίκηση της ομάδας καλείται να λύσει τον γρίφο του «γηπεδικού».



Δηλαδή η διοίκηση της ομάδας αντί να ασχολείται να τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά, σχεδόν καθημερινά δίνει τη δική της μάχη, ώστε η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου να «λειτουργήσει» με ρυθμούς «Τρικούπη» προκειμένου να μην συμβεί, το αδιανόητο να ανέβει η ομάδα στην Α1 και να αναγκαστεί να αγωνίζεται σε Αγρίνιο ή Πάτρα!!! λόγω της δεδομένης ακαταλληλότητας του κλειστού στο ΔΑΚ Μεσολογγίου.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που καταλογίζουν ατολμία και παρελκυστική τακτική στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχει εγκεκριμένη σχετική πίστωση από τη ΓΓΑ από το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς όμως η δημοτική αρχή να έχει προβεί στις σχετικές ενέργειες, ώστε να προωθηθούν οι διαδικασίες για τις μελέτες και τη δημοπράτηση των απαραίτητων εργασιών στο κλειστό, για να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες της Α1.
Οι ίδιοι γνώστες του θέματος λένε με νόημα ότι «από τον Σεπτέμβριο η ομάδα του Τρικούπη έδειξε τα «δόντια» της και δυστυχώς η δημοτική αρχή περί «άλλων τύρβαζε» με αποτέλεσμα τώρα να είναι πολύ πιθανό να συμβεί το «αδιανόητο»… δηλαδή η έδρα του Τρικούπη να είναι το Αγρίνιο ή η Πάτρα».
Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε ότι μας προκάλεσε εντύπωση η θέση που διατύπωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κ. Λύρος στο «Φως των Σπορ» με την οποία ζητά τώρα χρηματοδότηση για το ζήτημα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάτι που δεν είχε πράξει πριν 5 μήνες, όταν και είχε ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη από όλους τους δημάρχους φάκελος με αιτήματα…
Κλείνοντας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις η δημοτική αρχή θα «τρέξει» τις διαδικασίες, κάτι που είναι απόλυτα εφικτό, ώστε να απορροφήσει την πίστωση που έχει διατεθεί από τη ΓΓΑ για το ΔΑΚ Μεσολογγίου και δεν θα συμβεί το αδιανόητο.