Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Πολύ σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης με νεκρά Όρνια είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Κλεισούρας - Αράκυνθου στο Μεσολόγγι! - Έκκληση για βοήθεια


Σε κινητοποίηση βρίσκονται από χθες στελέχη της Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου προκειμένου να αποφευχθούν νέα φαινόμενα θανάτωσης όρνεων στην περιοχή της Κλεισούρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η θανάτωση οφείλεται σε δηλητηριασμένη τροφή και για το λόγο αυτό εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πολύ σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης με νεκρά Όρνια είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Κλεισούρας - Αράκυνθου στο Μεσολόγγι!
Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διερευνηθούν τα αίτια και η έκταση του περιστατικού, καθώς και να αποφευχθούν περαιτέρω δηλητηριάσεις.


Στην περιοχή μεταβαίνει η Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.
Η βοήθεια όλων είναι πολύτιμη! Αν εντοπίσετε στην ύπαιθρο της ευρύτερης περιοχής νεκρά ζώα (πουλιά ή θηλαστικά) παρακαλούμε ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ:
👉 Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία: τηλ. 210 8228704 & 210 8227937
👉 Δασαρχείο Μεσολογγίου: τηλ. 26310 28878
👉 Φορέας Διαχείρισης Μεσολογγίου- Ακαρνανικών: τηλ. 26320 55094»