Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Γιάννης Λύρος: "Η προσπάθεια Φίμωσης της «Ελεύθερης Φωνής» δεν μας πτοεί..."


Ο εκδότης της «Ελεύθερης Φωνής Αιτωλοακαρνανίας», Γιάννης Λύρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 «Η Ελεύθερη Φωνή, άντεξε στο παρελθόν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, συνεισφέροντας επί σειρά ετών τα μέγιστα, στην ανάπτυξη του τόπου μας. Η ευδόκιμη και ελεύθερη δημοσιογραφία, δεν φιμώνεται και δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται την αλήθεια, τηρεί αρχές και αξίες και είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει, οποιαδήποτε κακοήθεια και παρανομία, απ’ όπου και αν προέρχεται.
Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του, δεν φοβάται, δεν σκύβει το κεφάλι.
Η προσπάθεια φίμωσης του Τύπου, αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία και είναι απαρχή δυσάρεστων καταστάσεων, αφού διαχρονικά είναι ο μόνιμος εχθρός όσων φοβούνται ή θέλουν να κρύψουν κάτι!!!...
Προς ενημέρωσή όλων, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, η οποία είναι νόμιμα εγγεγραμμένη στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, διαχειρίζεται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK σελίδα, όπου αναρτώνται οι δημοσιεύσεις της. Το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου, απροσδόκητα, διαπιστώσαμε, ότι χάθηκαν από την σελίδα, όλες οι δημοσιεύσεις της εφημερίδας και ταυτόχρονα ήρθε ειδοποίηση στη σελίδα της εφημερίδας, η οποία έλεγε ότι: «το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων, έχει καταγγελθεί ως ……προσβλητικό (!!!) και γι’ αυτό το λόγο, έχουν αποσυρθεί όλες οι δημοσιεύσεις»!!!!... 



Αμέσως, κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εντοπιστεί ο υπαίτιος ή οι υπαίτιοι αυτής της παράνομης ενέργειας, που είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν όλες οι δημοσιεύσεις της εφημερίδας, τόσο από την σελίδα της εφημερίδας, όσο και από τις σελίδες όλων, όσων ανέβασαν στις σελίδες τους δημοσιεύσεις της Ελεύθερης Φωνής και ακόμη να δυσφημίζεται το κύρος της Ελεύθερης Φωνής, η αξιοπρέπεια, η προσωπικότητα και αξιοπιστία του εκδότη.
Ζητήθηκε άμεσα, η ποινική δίωξη παντός υπευθύνου, που προέβη σε κακόβουλη, παράνομη και ψευδή καταγγελία – αναφορά, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK και υπέπεσε στην παράβαση των σχετικών άρθρων του Ποινικού Κώδικα, της ψευδούς καταγγελίας, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της προσβολής της προσωπικότητας του υπεύθυνου διαχειριστή.
Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.
Οι αναγνώστες μας, γνωρίζουν άμεσα, εάν οι δημοσιεύσεις μας ή κάποιες από αυτές, είχαν ….. προσβλητικό περιεχόμενο, για οιονδήποτε, όμως η δημοσίευση της αλήθειας, είναι η ψυχή της δικαιοσύνης και κυρίαρχα ο δημιουργικός δρόμος, για την πρόοδο και την ανάπτυξη.
Η εφημερίδα, δεν πτοείται, δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανέναν εκφοβισμό ή εκβιασμό. Τέτοιες πράξεις παρανομίας, δεν ανέτρεψαν ποτέ τίποτα. Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ θα συνεχίσει να ενημερώνει τους αναγνώστες της, σε πλαίσια αξιακών ιδεών και αρχών, δίδοντας το λόγο σε όλους, πάντα μέσα στις παραπάνω αρχές και με ευθύνη, ενώ θα ασκεί προς πάσα κατεύθυνση κριτική, αφενός μεν για την απόδοση ευθυνών σε όσους ασκούν δημόσια εξουσία και παραβαίνουν τα νόμιμα και αφετέρου, να συμβάλλει, στην τελική βελτίωση προς το καλύτερο, των ενεργειών αυτών που με τη θέλησή τους επέλεξαν να διαχειρίζονται τα δημόσια και κοινά για όλους μας θέματα, του τόπου μας και της Πατρίδας μας.
Φαίνεται, ότι κάποιοι, δεν αντέχουν την εποικοδομητική κριτική, δεν αντέχουν την αλήθεια, δεν θέλουν ΦΩΝΕΣ για να ανθήσουν όλα τα λουλούδια, αλλά θέλουν σιωπή και σκοτάδι, προκειμένου να δρουν, όπως νομίζουν, ανεξέλεγκτα !!!... Ξεχνούν όμως ή θέλουν να ξεχνούν, ότι ο ελεύθερος δημοκρατικός διάλογος και η ελεύθερη έκφραση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπων και ηλεκτρονικών, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας.
Όποιος νόμισε ή πίστεψε, ότι προσεβλήθη ή ακόμη είχε διαφορετική άποψη, για κάποια δημοσίευση, μπορούσε να απαντήσει και αμέσως θα του δίναμε το βήμα να πει τις απόψεις του. Αφού αρχή της εφημερίδας μας είναι η ρήση του Βολταίρου: «Μπορεί να διαφωνώ με ότι λες αλλά θα υπερασπίζομαι πάντα το δικαίωμά σου να το λες».
Σ’ αυτό το σημείο, θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τους φίλους αναγνώστες της Ελεύθερης Φωνής, που έσπευσαν να τηλεφωνήσουν και κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο, στέλνοντας τη συμπαράστασή τους, αλλά ταυτόχρονα εκφράζοντας και την οργή τους γι’ αυτήν την απαράδεκτη πράξη. Τους διαβεβαιώνουμε, ότι, μέσα απ’ αυτές τις ενέργειες, γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί.
Προχωρά η έρευνα του εντοπισμού των δραστών και αναμένουμε τις εξελίξεις, οπότε όταν θα έχουμε τα δεδομένα, θα ενημερώσουμε και τους αναγνώστες μας.»