Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Την Παρασκευή οι ενστάσεις κατά Μοσχολιού και Κατσούλη για τις εκλογικές δαπάνες


Με ενδιαφέρον αναμένεται την Παρασκευή στην Πάτρα η συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικών δαπανών της Περιφέρειας, όπου και πρόκειται να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που κατατέθηκαν κατά  δημοτικών συνδυασμών για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2011, σε σχέση πάντα με τις εκλογικές δαπάνες τους.
Να θυμίσουμε ότι για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, ίσχυσε ένα τελείως διαφορετικό σύστημα και αυστηρό ως προς τις δαπάνες των υποψηφίων, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να δημιουργηθούν και λάθη, παραλείψεις κλπ και γενικά να επικρατήσει μπέρδεμα σε δημοτικές παρατάξεις.
Οι όροι όμως που τέθηκαν ήταν συγκεκριμένοι κι έτσι μετά τα αποτελέσματα, κατατέθηκαν πολλές ενστάσεις σε όλη τη χώρα και στην Δυτική Ελλάδα, όπως αναμένονταν.
Στην Αιτωλ/νία ειδικότερα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους δυο μεγαλύτερους δήμους, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, όπου έχουν κατατεθεί ενστάσεις κατά των εκλεγμένων δημάρχων, Παύλου Μοσχολιού και Πάνου Κατσούλη.


Στο Αγρίνιο ειδικότερα, ο κ. Σταμάτης κατέθεσε ένσταση εξαιτίας της μη αναγραφής ισοσκελισμένων εσόδων - εξόδων από την παράταξη Μοσχολιού, την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Μάλιστα ο κ. Σταμάτης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εμφανίστηκε σχεδόν σίγουρος ότι θα κερδίσει την ένσταση και η παράταξη του κ. Μοσχολιού θα εκπέσει!
Από την πλευρά του δημάρχου, όπως έχει σημειωθεί και από την πρώτη στιγμή, γίνεται λόγος για προσπάθεια εντυπώσεων από την παράταξη  Σταμάτη με την υποβολή ένστασης που δεν έχει καμιά τύχη, αφού η πλειοψηφούσα παράταξη εντός των χρονικών περιθωρίων που έθετε ο νόμος, παρουσίασε ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα.
Στο Μεσολόγγι, τα πράγματα παρουσιάζονται πιο περίπλοκα, μιας και η παράταξη Κατσούλη, δεν ανήρτησε έσοδα - έξοδα στο διαδίκτυο. Εδώ, η ένσταση έγινε από τον κ. Μουρκουση, ενώ ανάλογα προβλήματα φαίνεται πως  υπάρχουν και σε άλλους συνδυασμούς.
Πάντως και από την πλευρά του δημάρχου Μεσολογγίου τονίζεται πως κωδικός για το διαδίκτυο δεν ήταν δυνατόν να ληφθεί εξαιτίας της καθόδου του συνδυασμού όταν οι διαδικασίες για λήψη κωδικού είχαν κλείσει, ενώ συνεργάτες του δήμαρχου επισημαίνουν πως όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τα έσοδα - έξοδα, βιβλία κλπ έχουν κατατεθεί και δεν τίθεται ζήτημα.
Όλες οι πλευρές θα τοποθετηθούν ενώπιον της Επιτροπής την Παρασκευή, που καλείται να πάρει και την τελική απόφαση, με τον Υπουργό κ. Ραγκούση να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία τους, αλλά και τις πληροφορίες να λένε πως πολύ δύσκολα μπορεί να εκπέσει ένας εκλεγμένος δήμαρχος.

Από το Agriniopress.gr