Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η "Ημέρα των Γραμμάτων" σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο


Η Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 στην Ι. Π. Μεσολογγίου και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 στη Ναύπακτο, εκδηλώσεις με τίτλο: «Ημέρα Γραμμάτων και Παιδείας», όπου και τιμήθηκαν το ΤΕΙ Μεσολογγίου και Εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτήθηκαν το έτος 2010.
Η εκδήλωση στο Μεσολόγγι έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία και του δημάρχου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη.
Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησε η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ και κατόπιν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου, απηύθυνε χαιρετισμό. Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου και Καθηγητής του Τμήματος Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης, Γεώργιος Χώτος, μίλησε με θέμα: «Το ΤΕΙ Μεσολογγίου στην υδροβιολογική παραγωγή και οικολογία».


Ακολούθως, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Αριστογιάννης Γαρμπής, μίλησε με θέμα «Οι επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του ΤΕΙ Μεσολογγίου».
Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκε το ΤΕΙ Μεσολογγίου και απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους Εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν το έτος 2010.
Στην αντίστοιχη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου, στην οποία παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ναυπάκτου, Γιάννης Μπουλές, τιμήθηκε το Τμήμα ΤΕΣΥΔ Ναυπάκτου, Παράρτημα του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Στην εκδήλωση, ο Προϊστάμενος του Τμήματος ΤΕΣΥΔ, Βασίλειος Τριανταφύλλου μίλησε με θέμα: «Νέο τοπίο στην Ανώτατη Εκπαίδευση», ενώ στη συνέχεια ο Εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ, Γεώργιος Ασημακόπουλος στην ομιλία του ανέπτυξε το θέμα: «Το ΤΕΙ και η πόλη της Ναυπάκτου».
Ακολούθως παρουσιάστηκε εργασία των φοιτητριών του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Ευδοκίας Παπαχριστούδη και Μαρίας Χατζή για τις «Επιδράσεις της ιονίζουσας ακτινοβολίας στον οργανισμό».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών στους Ναυπάκτιους Εκπαιδευτικούς, που συνταξιοδοτήθηκαν το έτος 2010.