Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Αισιοδοξία για λειτουργία του ογκολογικού ξενώνα στην Πάτρα μέχρι τέλος του 2012


Αίσιο τέλος στις πολύμηνες προσπάθειες που κατέβαλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για την λειτουργία του Ογκολογικού Ξενώνα Ασθενών «Η Ελπίδα», στην Πάτρα, καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέκρινε και προωθεί άμεσα για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων την πρόσληψη τεσσάρων νοσηλευτών ΤΕ, ώστε ο Ξενώνας να λειτουργήσει μέσα στους προσεχείς μήνες και πάντως πριν τέλος του χρόνου.

Το μέγα ζήτημα της στελέχωσης του Ξενώνα απασχολούσε εδώ και πολύ καιρό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλα διαβήματα στην κυβέρνηση ώστε να εγκριθούν οι αναγκαίες προσλήψεις για την λειτουργία του. Οι προσπάθειες αυτές απέφεραν αποτέλεσμα και σήμερα γνωστοποιήθηκε η τελική έγκριση που δίνει και το «πράσινο φως» ώστε μια νευραλγική υποδομή για τους ογκολογικούς ασθενείς και τους συγγενείς τους να παραδοθεί σύντομα σε χρήση.




Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεννόηση και με το ΤΕΙ Πάτρας για την περαιτέρω ενίσχυση του Ξενώνα με ειδικευόμενους νοσηλευτές ενώ η εντολή που έχει δοθεί από τον Περιφερειάρχη είναι ο Ξενώνας να έχει την πλήρη διοικητική στήριξη από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

«Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, πιέσαμε, επιμείναμε, επιχειρηματολογήσαμε ώστε μια σημαντική υποδομή για τους ογκολογικούς ασθενείς να αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί. Από την αρχή της θητείας μας, παρά τις δυσκολίες, κινήσαμε όλες τις διαδικασίες και με μεγάλη αγωνία παρακολουθούσαμε κάθε φάση τους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δυνατό και δικαιώνει όλη αυτή την προσπάθεια», ανέφερε σε δήλωση του σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. 

Η Περιφέρεια έχει, πλέον, την άμεση ετοιμότητα να λειτουργήσει τον Ογκολογικό Ξενώνα και μέσα στους επόμενους μήνες το έτοιμο κτίριο που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, σε μικρή απόσταση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, θα είναι σε θέση να δεχτεί τους πρώτους ασθενείς.