Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Με στιλέτα και μολότωφ τέσσερις από τους συγκεντρωμένους χθες στο Μεσολόγγι (VIDEO)Στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων στο Μεσολόγγι και του επιχειρησιακού σχεδιασμού της αστυνομίας για την αποφυγή μιας γενικευμένης σύρραξης, μεταξύ κατοίκων από το Αιτωλικό και αθιγγάνων, έξω από το δικαστικό μέγαρο θα πρέπει να σημειωθεί ότι έγιναν αρκετές προσαγωγές και έλεγχοι σε συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα σε τέσσερα άτομα να σχηματιστούν δικογραφίες για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών.
Μάλιστα οι δυο εκ των κατηγορουμένων είναι ανήλικοι αλβανικής υπηκοότητας. Συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι είχαν στιλέτα, σπρέι πιπεριού και βόμβες μολότωφ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:«Συνελήφθησαν χθες (9-8-2012) το πρωί στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό, δυο ημεδαποί ηλικίας 45 και 18 ετών και δυο ανήλικοι Αλβανοί, ηλικίας 17 και 15 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών.
Ειδικότερα πριν τη συγκέντρωση κατοίκων έξω από το δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου, με αφορμή την προσαγωγή των τεσσάρων συλληφθέντων από τα επεισόδια στο Αιτωλικό (Σχετικό το από 5-8-2012 Δελτίο Τύπου μας), οι Αστυνομικοί ενήργησαν προληπτικούς ελέγχους, στο Αιτωλικό και το Μεσολόγγι με τα εξής αποτελέσματα :
•             Εντοπίστηκαν οι δυο αλλοδαποί να κατέχουν επτά βόμβες μολότοφ και ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο με βενζίνη.
•             Εντοπίστηκε ο 18χρονος ημεδαπός να φέρει στη ζώνη του ένα στιλέτο, ένα μεταλλικό πολυεργαλείο με τρεις λάμες και μια λίμα.
•             Εντοπίστηκε ο 45χρονος ημεδαπός να έχει στο αυτοκίνητο του ένα στιλέτο και ένα σπρέι πιπεριού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου ενώ οι εκρηκτικές ύλες και τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν.»