Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Με συντονισμένες ενέργειες του Ν. Καραπάνου 1,5 εκ. € για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Ο Δήμος Μεσολογγίου κατάφερε να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη επιχορήγηση από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την περίοδο 2014-2015 στη Δυτική Ελλάδα, καθώς εγκρίθηκε συνολικό ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ, από τα10.080.000 που θα διατεθούν στη Δυτική Ελλάδα.

Έτσι για πρώτη φορά, περισσότερα από 400 παιδιά θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν ΔΩΡΕΑΝ σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, ενώ εξασφαλίστηκε για ακόμα 400 παιδιά η ΔΩΡΕΑΝ απογευματινή απασχόλησή τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

"Σε μία δύσκολη περίοδο για τους γονείς, το Μεσολόγγι έκανε ένα μεγάλο βήμα στη δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου προστασίας για τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, όπως το είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά" τόνιζει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος σε δήλωσή του μετά την έγκριση της πρότασης που υποβλήθηκε.

Ταυτόχρονα ο κ. Καραπάνος απευθύνει πρόσκληση στις οικογένειες των μικρών παιδιών να υποβάλουν αιτήσεις για φιλοξενία των νηπίων τους στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ.

"Καλούμε λοιπόν όλες τις μητέρες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους,προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ, εξασφαλίζοντας ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τα παιδιά τους τη νέα σχολική χρονιά."

Μετα την εξέλιξη αυτή, είναι προφανές, ότι διασφαλίζεται η χωρίς προβλήματα λειτουργία των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ με την φιλοξενία πολύ μεγάλου αριθμού παιδιών, αφού όπως υπογραμμίζει ο κ. Καραπάνος: "Η νέα Δημοτική Αρχή, πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά της, πέτυχε να εξασφαλίσει προς όφελος των γονέων, προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ, αξιοποιώντας τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος των Δημοτών. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, να βελτιώσουμε το επίπεδο φιλοξενίας των παιδιών και να προσφέρουμε στους γονείς τη δυνατότητα να απασχολήσουν τα παιδιά τους σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση."

Στη δήλωσή του, τέλος, ο κ. Καραπάνος επισημαίνει και την πληρότητα του σχετικού φακέλου της πρότασης: "Το γεγονός ότι ο Δήμος Μεσολογγίου κατάφερε να εξασφαλίσει περίπου το 15% της επιχορήγησης της Δυτικής Ελλάδας αποδεικνύει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα της νέας Δημοτικής Αρχής που προετοίμασε και υπέβαλε τον σχετικό φάκελο που ήταν πλήρης και έγινε αποδεκτός."