Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μαρίνα Μεσολογγίου: "Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;"

H υπόθεση της Μαρίνας Μεσολογγίου επανέρχεται τακτικά στο προσκήνιο για διάφορους λόγους που είτε αφορούν τις αναπτυξιακές της προοπτικές είτε ενίοτε τις εξελίξεις στο εσωτερικό της εταιρείας που τη διαχειρίζεται, της «Μαρίνας Μεσολογγίου Α.Ε.»., όπως των δικαστικών και άλλων αντιπαραθέσεων των δύο μεγαλομετόχων Γ.Αγγελόπουλου και J. Mennen.

Ωστόσο οι συζητήσεις γύρω από τη Μαρίνα Μεσολογγίου φούντωσαν εκ νέου όταν χθες ο πρόεδρος της Αλέξης Λουκόπουλος (που ορίσθηκε προσφάτως και εκπροσωπεί τον τρίτο, μικρό αλλά και ρυθμιστή σε αυτή τη συγκυρία, μέτοχο, το Λιμενικό Ταμείο) επέλεξε να διαψεύσει δημοσίως απλώς μια… φήμη. Ενημέρωσε ότι «τα σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρουν ότι Μαρίνα στάθμευσης σκαφών όπου συμμετέχει ως μέτοχος και Λιμενικό Ταμείο έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 378.000€ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ την εταιρεία "ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Α.Ε.".

Τα εν λόγω δημοσιεύματα αφορούσαν ανακοίνωση για τα αποτελέσματα ελέγχων του ΣΔΟΕ σε όλη τη χώρα και μεταξύ αυτών την αναφορά περί λήψης εικονικών τιμολογίων ύψους 378.000€ που εντοπίστηκε σε Μαρίνα της Δυτικής Ελλάδας. Πουθενά όμως δεν δημοσιεύτηκε πως επρόκειτο για τη Μαρίνα στο Μεσολόγγι ωστόσο ο κ.Λουκόπουλος προέβη σε επίσημη διάψευση.

Αναπόφευκτα εν συνεχεία η συζήτηση φούντωσε και λογικά διακινήθηκαν διάφορα σενάρια. Το agrinionews.gr απευθύνθηκε στον Έλληνα μεγαλομέτοχο της Μαρίνας Γ.Αγγελόπουλο επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εντύπωση όμως κάνει η αναφορά του: «Αυτό που μπορώ με βεβαιότητα να πω είναι ότι σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, Λιμενικά Ταμεία που να είναι μέτοχοι σε Ανώνυμες Εταιρίες που εκμεταλλεύονται μαρίνες είναι δύο: το Λιμενικό Ταμείο στο Μεσολόγγι και αυτό στην Πρέβεζα. Το Λιμενικό Ταμείο Πρεβέζης συνεργάζεται με δύο αδέρφια ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τη μαρίνα, με τους οποίους και τυγχάνει να έχω προσωπικές-φιλικές σχέσεις. Μίλησα λοιπόν μαζί τους για να μάθω αν τους έχουν γίνει έλεγχοι και αν έχει πάει εκεί κάποιο χαρτί απο τον ΣΔΟΕ. Η απάντηση ήταν αρνητική…»

Ο κ. Γιάννης Αγγελόπουλος επίσης αναφέρει στο agrinionews.gr: «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το ΣΔΟΕ στις 30 Μαΐου επέδωσε ένα χαρτί στη μαρίνα Μεσολογγίου. Ζήτησα από την εταιρία να μου δώσει το έγγραφο αυτό για να γνωρίζω περί τίνος πρόκειται, όμως ακόμη και τώρα δεν το έχω πάρει στα χέρια μου. Το ζήτησα μάλιστα και από το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας, αλλά ούτε και εκείνοι το έχουν. Προφανώς, ένα έγγραφο του ΣΔΟΕ, θα αφορά παραβάσεις…».

Καθώς διακινήθηκε και η φήμη πως ο κ. Αγγελόπουλος προέβη στο παρελθόν σε καταγγελία, αναφέρει πως ο ίδιος δεν έχει κάνει σημειώνοντας πως «εγώ έχω διαφωνίες με τη διαχείριση της μαρίνας, αλλά οι σχέσεις μου με τον Ολλανδό συμμέτοχο είναι καθαρά οικονομικές». Ωστόσο είναι αιχμηρός για τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου αναφέροντας πως «ο Ναυτικός Όμιλος ζήτησε από τον Εισαγγελέα να ελεγχθεί η νομιμότητα της εταιρίας και να γίνει οικονομικός έλεγχος σε τιμολόγια κλπ!».

Οι δηλώσεις αυτές σε κάθε περίπτωση έχουν ενδιαφέρουν, ωστόσο επαναλαμβάνουμε την χθεσινή επίσημη τοποθέτηση του προέδρου της Μαρίνας πως η υπόθεση του ΣΔΟΕ δεν αφορά τη Μαρίνα Μεσολογγίου.

Αναδημοσίευση από το agrinionews.gr

Διαβάστε την συνέχεια εδώ