Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Έτοιμοι για τη μεγάλη κεντροδεξιά"

Γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Υποψήφιος πρόεδρος ΝΔ

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και πάλι με τη δημιουργία και την προοπτική. Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι άσκηση ευθύνης που αφορά στο θεσμικό ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Είναι μια άσκηση Δημοκρατίας που αφορά στον τόπο. Που αφορά την πατρίδα μας. Είναι παράλληλα και απόφαση ευθύνης.

Το αποτέλεσμα της εκλογής θα κρίνει πολλά. Θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα θέσουμε τα θεμέλια ώστε να γυρίσουμε σελίδα σε όλα όσα έπληξαν την οικονομία μας και την προοπτική της χώρας. Αν θα αφήσουμε πίσω μας την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια της οικονομικής και κοινωνικής καθημερινότητας. Αν θα αρκεστούμε στη στασιμότητα ή θα επιδιώξουμε τη δημιουργική ανανέωση. Το αποτέλεσμα της εκλογής θα κρίνει την τύχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και την τύχη του τόπου.




Στην προεκλογική περίοδο που κλείνει αυτήν την εβδομάδα, είχα την ευκαιρία να περιγράψω τον τρόπο που θα συνθέσουμε την πολύτιμη εμπειρία των στελεχών μας με τη δημιουργική ανανέωση του κόμματός μας. Από το συνδυασμό αυτόν και το άνοιγμα στην κοινωνία θα προκύψει μια ενωμένη, ανανεωμένη και αξιοκρατική Νέα Δημοκρατία.
Έχω καταθέσει τις προτάσεις μου για το πώς μπορούμε να υλοποιήσουμε μέσα σε 111 ημέρες την ανάταξη της Νέας Δημοκρατίας (διαβάστε εδώ). Έχω προτείνει τον τρόπο που θα χτίσουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα ενώσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου στην υπηρεσία της Ελλάδας.
Είμαστε πλέον έτοιμοι να χτίσουμε ένα σύγχρονο, ανοιχτό, ευρωπαϊκό κόμμα. Η ενίσχυση της θέσης μας, ως ισότιμου, αν και δανειζόμενου, ευρωπαίου εταίρου προϋποθέτει υψηλή τεχνική και διπλωματική κατάρτιση των εκπροσώπων της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 
Η τραγική ανεπάρκεια της πρώτης και δεύτερης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μας το έδειξε αυτό περίτρανα. Μας έδειξε την ανάγκη για υψηλής κατάρτισης στελέχη, σχεδιασμό σε κάθε τομέα πολιτικής και προετοιμασία λεπτομερούς και επαρκώς επεξεργασμένου κυβερνητικού προγράμματος. 
Μας δίδαξε την ανάγκη για τεχνική και πολιτική επάρκεια στις Βρυξέλες, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εκεί που πίσω από την Ελληνική σημαία όποιος μας εκπροσωπεί πρέπει να μπορεί με το κύρος του να κερδίζει έδαφος και καλές συμφωνίες για την Ελλάδα. 
Είναι τραγικό το πόσο έχουμε ήδη πληρώσει – και θα πληρώνουμε δυστυχώς για πολλά χρόνια ακόμη - την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Τσίπρα στον τομέα αυτό.

Η μεγάλη πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας είναι να διασφαλίσει όλα αυτά τα εχέγγυα για την Ελλάδα πριν την ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης της χώρας.
Εγγυώμαι ότι εφόσον οι πολίτες με εκλέξουν Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, την 1η Μαΐου του 2016 θα είμαστε έτοιμοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη της ανάταξης της Ελλάδας. 
Γι’ αυτό ζητώ ψήφο και συμμετοχή στην εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου από όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, ανεξάρτητα αν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία τον Ιανουάριο ή το Σεπτέμβριο. Έχουμε ανάγκη από το οξυγόνο των ενεργών πολιτών. Διότι μαζί θα χτίσουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που σε 111 ημέρες θα είναι έτοιμη να ξεκολλήσει την Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο βυθίζεται όλο και περισσότερο κάθε ημέρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Σας καλώ, στις 20 Δεκεμβρίου να πάρετε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας. Σας καλώ να συμμετέχετε στην αφύπνιση των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας. Στην οικοδόμηση από την αρχή μιας δημιουργικά ανανεωμένης κεντροδεξιάς.