Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Με λαμπρότητα το Μεσολόγγι γιόρτασε τον πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα (video)

 

Παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, κορυφώθηκαν σήμερα στο Μεσολόγγι οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας, στους κεντρικούς δρόμους της πολης.


Στην πομπή εορταστικό τόνο έδωσαν οι τρεις φιλαρμονικές της πόλης (Δημοτική Μουσική, σύλλογος "Δ. Σολωμός, μουσικούς όμιλος "Ι. Ρωγών") και την συνόδευσαν ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ο βουλευτής Δ. Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Α. Κατσιφάρας και η Αντιπεριφερειάρχης Χ. Σταρακά, ο Διευθυντής Αστυνομικής Δ/νσης Αιτωλίας Ν. Κοτρωνιάς, ο Δ/της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου Δ. Κοντογιάννης, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου Ι. Σακιριανός, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας Π. Παπαγεωργίου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου Α. Καζαντζή, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι νομικών προσώπων του Δήμου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και πλήθος κόσμου.