Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

"Πάγωσε" το παγοδρόμιο... "νέκρωσε" το κέντρο του Μεσολογγίου....

Η περυσινή εικόνα της κεν. πλατείας

Πέρυσι (2014) στο Μεσολόγγι
Χωρίς αμφιβολία πέρυσι στο Μεσολόγγι η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να δώσει άδεια για να λειτουργήσει παγοδρόμιο, στην κεντρική πλατεία της πόλης και παράλληλα η μετατροπή της πλατείας σε «μαγική πόλη» με τον όλο διάκοσμο που στήθηκε είχε αποσπάσει τα κολακευτικά σχόλια ντόπιων και επισκεπτών, καθώς κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης για όλο το εορταστικό διάστημα «έσφυζε» από ζωή.
Φέτος όμως η εικόνα του κέντρου της πόλης είναι εντελώς διαφορετική… Κυριολεκτικά μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα η κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου θυμίζει «νεκρή ζώνη» σε «εμπόλεμη περιοχή»… Κι αυτό γιατί προσανατολισμός της δημοτικής αρχής ήταν να στηθεί παρόμοιο με το περυσινό σκηνικό.
Όμως οι του δήμου «λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο». Και «ξενοδόχος» είναι μια ομάδα ευαίσθητων συμπολιτών μας, που έψαξαν και βρήκαν «νομικό πάτημα» ώστε να ακυρωθούν οι σχεδιασμοί του δήμου!!!



Το «νομικό πάτημα» λέει, ότι σε μια πλατεία το 80% του χώρου της πρέπει να μένει ελεύθερο για πρόσβαση στο κοινό!!!
Έτσι οι συμπολίτες μας αυτοί προσέφυγαν στα αρμόδια εποπτικά όργανα του δήμου, τα οποία και ακύρωσαν τις όποιες αποφάσεις για την παραχώρηση χώρων για το «στήσιμο» παγοδρομίου…
Κίνητρο αυτών των συμπολιτών μας, προφανώς και δεν ήταν η προστασία των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου, αλλά θέλησαν να «πλήξουν», πολιτικά, τη δημοτική αρχή για τους δικούς τους λόγους.
Κρίμα…διότι με την ενέργεια αυτή η ομάδα των συμπολιτών μας, ουσιαστικά, τιμώρησε και «στέρησε» από τα μικρά παιδιά, το δικαίωμα να χαρούν.