Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει τον ιδρυτή της "Διεξόδου" Νίκο Κορδόση

"Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο στη μέχρι τώρα πορεία του Πολιτιστικού μας Οργανισμού.

Η Ακαδημία Αθηνών, επιβραβεύει την "Διέξοδο" και τον Ιδρυτή της για την προσφορά τους στον Πολιτισμό της χώρας.

Οι ευχαριστίες όλων (Ιδρυτή, συνεργατών και φίλων του Ιστορικού Μουσείου και της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης) είναι άπειρες και εκ βαθέων." είναι η ανακοίνωση στην επίσημη σελιδα στο Facebook του Κέντρου Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" για την βράβευση του ιδρυτή του, Νίκου Κορδόση από την Ακαδημία Αθηνών.

 

Μια βράβευση που αποτελεί άμεση αναγνώριση του έργου που παράγεται εδώ και 17 χρόνια από την ομάδα της "Διεξόδου", έργου που συνίσταται στην ανάδειξη και προαγωγή, του ιστορικού, πολιτιστικού και πολιτισμικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου.

Όλα αυτά τα χρόνια, η "Διέξοδος" αποτελεί ένα ζωτικό κύτταρο, που με μια σειρά δράσεων συμβάλει, ουσιαστικά, στην αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου της περιοχής σε βαθμό που η δράση της να θεωρείται ισότιμη με ανάλογες φορέων της Αθήνας.

Κύριο χαρακτηριστικό της συνολικής δράσης είναι το γεγονός ότι η λειτουργία του Κέντρου δεν στηρίχτηκε και δεν στηρίζεται σε πάγιες η έκτακτες κρατικές χρηματοδοτήσεις κάτι που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει όραμα και θέληση, υπάρχει και θετικό αποτέλεσμα.

Το βέβαιο είναι οτι για τον Νίκο Κορδόση η σημερινή μέρα θα αποτελέσει ακόμη έναν σημαντικό σταθμό, μέχρι τον επόμενο στη διαδρομή που ξεκίνησε τον Μάιο του 1999 με το επίσημο ξεκίνημα της λειτουργίας της "Διεξόδου".